Aktywne Wpisy

masz_fajne_donice +398
Tęsknię za wykopem z początku wojny gdzie ludzie rozumieli jak korzystne jest dla nas istnienie niepodległej Ukrainy.
Teraz główna #!$%@? że Ukraina powinna się poddać Rosji i nie ma sensu dla nich ginąc za kraj.
Piszą głównie Polscy patrioci - korwinowcy. Znaczy się tak też by Polski bronili w razie zagrożenia.
Jak nieśmiało wspomniałem że na Ukrainie nie chcą rozbiorów jak Polska kiedyś to odpowiedź polskiego patrioty:
Teraz główna #!$%@? że Ukraina powinna się poddać Rosji i nie ma sensu dla nich ginąc za kraj.
Piszą głównie Polscy patrioci - korwinowcy. Znaczy się tak też by Polski bronili w razie zagrożenia.
Jak nieśmiało wspomniałem że na Ukrainie nie chcą rozbiorów jak Polska kiedyś to odpowiedź polskiego patrioty:
Ukraina to sztuczny kraj ktory

giermek +5

I działa to jak najbardziej, z asystenta dość często korzystam.
ALE: pracuję w międzynarodowym korpo, codziennością moją są telekonferencje prowadzone po angielsku. Konfa leci przez laptopa, telefon zablokowany, wygaszony ekran (nie używam żadnych ficzerów typu "nie blokuj w zaufanym otoczeniu") leży obok, całkowicie z boku, więc nawet mojej twarzy nie widzi. Z głośników laptopa dobiega jakieś typowo konferencyjne pierdzielenie kotka za pomocą młotka, tyle, że po angielsku. I zadziwiająco często następuje coś, co teoretycznie nastąpić nie ma prawa: telefon mi się automagicznie odblokowuje, włącza się google assistant i usiłuje konwersować z tym, co słyszy. Nie udało mi się niestety wyłapać frazy, na którą reaguje, bo nie śledzę go, zwykle zauważam zjawisko dopiero wtedy, gdy asystent się odzywa odpowiadając na to, co usłyszał. Z pewnością jednak nie jest to "okej gógle", na naszych konferencjach nie rozmawiamy o google raczej :)
Czy ktoś jest w stanie mi to wyjaśnić? Nigdy czegoś takiego nie miałem przy rozmowach prowadzonych po polsku, regułą jest, że jest to rozmowa po angielsku. Telefon musi mieć jakiś ukryty ficzer pozwalający na jego odblokowanie komendą głosową i tenże ficzer regularnie mi się aktywuje. Wedle mojego stanu wiedzy jedyne metody na odblokowanie mojego cuda to pin, odcisk palca lub mój ryj przed kamerą, żadne z nich w takich momentach nie wchodzi w grę. Co się więc dzieje?
Natomiast w necie ludzie mają już podobne problemy z aplikacją w telefonie.
https://support.google.com/assistant/thread/1818525?hl=en
Z dziwnych rzeczy, wczoraj dostałem pod rząd kilka powiadomień "Test notification!!!" od Google Hangouts.
Musieli to zmienić w którejś poprawce, a ja już więcej tego nie weryfikowałem, więc