Wpis z mikrobloga

A już sądziłem że symulator tirowca jest nudny , jeździć godzinami po pustym świecie a jednak się myliłem bo oglądanie jak ktoś lata i klnie bo nie wie do czego są tysiące przycisków w kabinie jest po prostu nudne.
Najsmutniejsze jest to Producenci szczególnie w krajach zachodnich ale u nas też, wmawiają ludziom by kupowali nowe, bo mają gorszy sprzęt. Bo już się jest zacofanym na starcie i zaczyna się wyścig szczurów by zarabiać, wydawać, kompleksy to szersze spektrum bycia lepszym od innych, a bo kolega ma lepszy sprzęt niż ja, lepsza komórka, lepsza fura, dom, praca itp. Zwykły napędzany ciągle konsumpcjonizm, podbudowany psychologią sprzedaży z emocjonalnym działaniem i podprogowym programowaniem (reklama w czasie bajek czyli sztuka manipulacji od najmłodszych lat itp). Patrząc na ten symulator od MS, napędzi sprzedaż mocniejszych podzespołów, bo słabo działa na dobrym sprzęcie, ale że jest specjalnie źle zoptymaliziwany to kogo to obchodzi...
Wymieniajcie starsze gtxy np. 1070, rtxy 2060, bo nowe rtxy 3070, 3080, 3090 same się nie sprzedadzą. x-D ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#microsoftflightsimulator #msfs #gry #ets2 #takaprawda #komputery #pcmasterrace
  • 12
Patrząc na ten symulator od MS, napędzi sprzedaż mocniejszych podzespołów, bo słabo działa na dobrym sprzęcie, ale że jest specjalnie źle zoptymaliziwany to kogo to obchodzi...

@Pawci0o: Już widzę te miliony, którze mają gdzieś symulatory lotów jak ulepszają kompa specjalnie pod grę, w którą nie będą grać ¯\_(ツ)_/¯

Dodatkowo śmiem twierdzić, że zdecydowana większość, która teraz ogrywa MSFS to ludzie, którzy na hypie chcieli sprawdzić jak to wygląda (bo w trailerach
@Pawci0o: Ten Sim nic nie napędzi bo za chwilę wróci sobie spokojnie do swojej niszy - to nie gatunek gdzie ludzie srają pod siebie, że mają 2-3fpsy więcej niż reszta - większe wrażenie zrobisz jak pokażesz fajny ręcznie złożony kokpit, fajny setup, albo wykażesz się wiedzą czy pomocą w community. Fsimmerzy doskonale wiedzą, że nie potrzebują do zabawy 316 klatek/s, nikt im nie obiecywał wspaniałego nowego silnika, i najczęściej i tak
@suqmadiq2ama: Nie no już bez przesady, może nie z myślą o debliach po prostu stają się przyjemniejsze dla szerszego grona odbiorców, a że im więcej osób tym większa szansa na trafienie jednostek wybitnych to...( ͡° ͜ʖ ͡°)
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@Pawci0o: gdybyś zrobił research pośród osób które w MSFS grają bo zawsze grali w symulatory lotu to by ten wpis nie powstał. Takie "gry" jak FS najlepiej działają gdy masz stałą liczbę klatek. Ludzie którzy wiedzą co robią blokują klatki bo tysiąc razy przyjemniej jest grać na stałych 30fps niż przy skaczących 30-60. Tylko osoby które o symulatorach nie mają pojęcia gonią jakiegoś zajączka bo myślą że ich szarpane 60fps jest
działa stosunkowo zgodnie z oczekiwaniami na danym sprzęcie

@Nuggerath: Ja nawet bym powiedział, że działa lepiej niż się spodziewałem! Kiedy oglądałem zajawki, to myślałem że nawet nie ma o czym myśleć. Z tyłu głowy miałem walki z x-planem o każdą klatkę. Pewnie gdyby nie game pass, to nawet nie próbowałbym kupować tego tytułu przed upgradem kompa. A tymczasem okazało się, że na starej gtx1070 można się całkiem fajnie pobawić :)
@Pawci0o: Nie rozumiesz symulatorów lotniczych. To co dla ciebie jest minusem, dla innych jest plusem. Mało tego - dopłaca się jeszcze niemałe pieniądze, żeby kupić jak najlepiej odwzorowany samolot właśnie po to, żeby się uczyć co i jak działa.