Wpis z mikrobloga

czy jest jakiś sposób na rozwiązanie tego problemu? : Zmieniłem zaznaczenie opcji maksymalnej pamięci ram w ustawieniach msconfig (win7 x64) i po zresetowaniu komputera windows sie nie uruchamia i ponownie resetuje. Nie ma dostępu do trybu awaryjnego, opcja naprawy powoduje czarny ekran. Czytałem, że jest opcja zmiany ustawień poprzez wiersz poleceń ale nie mam do niego dostępu. Ktoś może coś poradzić? #pytaniedoeksperta #pytaniedomikrobow #informatyka #problemytechniczne
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@eurano: Jak masz 2 kosci ramów to najpierw wyjmij jedne i próbuj jak nie zadziała to włóż te a wyciąg drugie. Jak masz jedną kość to se załatw od kogoś inną i trzymaj kciukaski żeby to tylko ramy byly ;]
  • Odpowiedz
@kirukisu: to nie problem sprzetu, to ja popełniłem błąd zmieniając ustawienia msconfig :< teraz musze sie dostać jakoś do wiersza poleceń albo trybu awaryjnego tylko nie wiem jak bo nic nie pomaga
  • Odpowiedz
@eurano: No jak nie startuje z CD to problem nie jest efektem tej zmiany w msconfig :)

Możesz spróbować jeszcze wystartować z bootowalnego pendrive'a.
  • Odpowiedz
@falouu: Tak jak pisze kirukisu, najprawdopodobniej ram. Dla pewności odłącz wszystko co nie potrzebne (hdd, zewnętrzne GPU jeśli masz też zintegrowane) i spróbuj jeszcze raz odpalić live cd/usb
  • Odpowiedz
@eurano: no dobra, ale ci się live cd nie uruchamia, które jest niezależne od twojego windowsa i jego ustawień :) Możesz jeszcze dla pewności przywrócić domyślne ustawienia BIOS (nie zapomnij potem ustawić kolejności bootowania)
  • Odpowiedz