Wpis z mikrobloga

Jak pierwszy raz spróbowałem, to myślałem, że ojciec sobie ze mnie zażartował i wlał jakiś syf do szklanki.
Z czasem zacząłem się przekonywać do tego specyficznego smaku, a teraz Glenfiddich, Glenlivet, Famous Grouse, Jack Daniels i rum Bacardi Oakheart to moje ulubione trunki ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Hirvio44 Nie do końca się zgodzę, bo w przypadku piwa jest znacznie większy zakres możliwości zmian smaku. Drożdże, chmiel, nawet surowiec może się różnić. W przypadku whisky to pole manewru jest znacznie mniejsze, dodatkowo mocno zasłonięte wysokim procentażem alkoholu.
Wiadomo, różni ludzie, różne smaki, ale ja mógłbym śmiało stwierdzić, że różne piwa potrafią bardziej różnic się smakiem, niż różne whisky. I mówię to będąc absolutnym hobbystą szkockiej :-)
@Hirvio44: jeżeli komuś popularne blendy nie smakują, to wyraźniejsze i ostrzejsze single czy torfowe tym bardziej nie posmakują, tutaj trzeba wyjść od dobrego, bardzo delikatnego blenda i powolutku sięgać po rzeczy z większym charakterem - małymi kroczkami.