Aktywne Wpisy
Lujdziarski +620
miki4ever +786
#stanowski #kanalzero
Fejk czy nie, prawda jest taka, że od powstania kanału Ziobro i Fundusz Sprawiedliwości do o tematy, które nie były ruszane, ewentualnie były „spłycane” na zasadzie „a za PO nie zgłosili zegarka.
Moze ie zaklinać rzeczywistości jak chcecie, ale to zwykła tuba propagandowa PiSu, tylko bardziej lekkostrawna(chociaż w ostatnich tygodniach coraz mniej). #polityka
Fejk czy nie, prawda jest taka, że od powstania kanału Ziobro i Fundusz Sprawiedliwości do o tematy, które nie były ruszane, ewentualnie były „spłycane” na zasadzie „a za PO nie zgłosili zegarka.
Moze ie zaklinać rzeczywistości jak chcecie, ale to zwykła tuba propagandowa PiSu, tylko bardziej lekkostrawna(chociaż w ostatnich tygodniach coraz mniej). #polityka
#gotujzwykopem #gotujzkreckiem
- pół kilo żołądków
- 2-3 łyżki sosu sojowego
- łyżka pieprzu cytrynowego
- kawałek imbiru
Robię sobie menu na święta bo zostaje w domu na 7 dni
Wówczas je pokochasz i będziesz mógł przejść do innych dań wykorzystujących drobiowe żołądki.
Krupnik z żołądkami jest niesamowity!
Ale na wszelki wypadek, abyś nie szukał po jakiejś Heni Foks, Dorotek (które gotują), Kwestiach (rzekomo "smaku"), oddasz (słusznie) fartucha i innych tego typu zestawień raczej słabych przepisów, to napiszę go z głowy.
- pasek żeberek, jakieś pół kilo - 70 deko. możesz też użyć kości wieprzowych
- włoszczyzna
- 100-150 ml kaszy jęczmiennej
- kilogram żołądków
To się nazywa "żeberka na zupę" w niektórych sklepach mięsnych.
Włoszczyzna to marchew, pietruszka, kawałek selera i jakaś zwiędła, homeopatyczna ilość pora :)
Warto do tego dodać opaloną na gazie lub palnikiem cebulę.
Tutaj sprężystość jest naprawdę fajna, ale sam to odkryjesz podczas gotowania.
To powinno być lekko twarde przy naciskaniu widelcem i sprężyste pod zębem.
Sekretem jest to, aby ta sprężystość była mniej więcej jednolita.
Czy jeśli trafisz zębem na kawałek który dosłownie "chupie" pod zębem, to powinieneś je jeszcze trochę gotować.
Wtedy ma smak, który