Wpis z mikrobloga

Mirki poszukuje słuchawek do +/- 500zł. Słuchawek będę używał głównie w domu oraz na imprezach (gram hobbystycznie na małych imprezach okolicznościowych). Posiadam również kartę dźwiękową Audiotrack prodigy cube.
Słucham różnej muzyki, ale głownie to muzyka elektroniczna. Zależy mi na tym, żeby były zamknięte. Obecnie mam AKG K518dj byłem zadowolony, ale czas przesiąść się na coś bardziej audiofilskiego ;)
Mam na oku dwa modele:
Audio Technica ATH M40x lub model wyższy ATH M50x.
Może jakiś mirek pomóc?
#audioboners #audiotechnica #sluchawki
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@majsterzpolski: Przeglądałem w zeszłym roku większość oferty rynkowej dla zamkniętych słuchawek w tym przedziale cenowym i mój wybór padł na Beyerdynamic DT770 Pro.

Bardzo naturalne i bardzo przestrzenne, detaliczne brzmienie. Duży atut to izolacja od otoczenia, mają ogromne muszle zakrywające uszy dookoła.

ATH M50x mają mocniejszy bas, są bardziej efektowne, moim zdaniem lekko podbarwiają. Brzmią bardziej "normalnie", DT770 Pro mają ten studyjny klimat "pro", chociaż do elektroniki może bym wolał
  • Odpowiedz
@majsterzpolski: Ja bym wybrał M40x, neutralne słuchawki, często uznawane za święty Gral słuchawek do 400 zł. Beyery mają tendencję do ostrych górnych rejestrów, jeśli wolisz większą neutralność na poziomie wszystkich pasm to bierz ATH M40x
  • Odpowiedz