Aktywne Wpisy
gdzie poznac normalnego faceta? na #tinder każdy wysyla ptaka i gada coś o pomocy społecznej dla niego że nie ma kasy, Dużo też takich co torebkę pod pachą noszą. Pomocy co sie stalo z tym spoleczenstwem

cl_master +3
Ja nie chcę jutro do roboty nieeeeeeeeeeee

#bialorus
źródło: comment_1597271142aoyLSOmqfESwK8WraJx8AP.jpg
PobierzJa już zapomniałem też.
Pewnie dlatego że na naszym podwórku to kościół prześladuje.
@WilecSrylec: pamiętamy o tym, ale nie zamazuje to chociażby popierania rozbiorów Polski, a to tylko jedno z przewinień mafii w sutannach
@NieznanyWykopek: > .
@Szumowinka: To księża katoliccy, katolików jest sporo utożsamiana jest z nimi mniejszość polska, bo msze w większości są po polsku.
http://plonsk24.pl/aktualnosc-10-2980-konstytucja_3_maja_przemilczana_i.html
9 czerwca 1832 r. papież Grzegorz XVI ogłosił encyklikę o posłuszeństwie władzy cywilnej „Cum primum”. Skierowane do wszystkich arcybiskupów i biskupów Królestwa Polskiego pismo potępiało powstanie listopadowe jako bunt podjęty przeciwko legalnej władzy cara. Władze Państwa Kościelnego, zagrożonego rozwojem ruchów liberalno-demokratycznych na Półwyspie Apenińskim, pragnęły zachować poprawne stosunki z Imperium Rosyjskim, będącym podporą Świętego Przymierza. W związku z powyższym Stolica Apostolska postanowiła spełnić oczekiwania