Wpis z mikrobloga

Działacz LGBT, który napadł na kierowcę Pro Life, zasługuje na taką samą karę co narodowcy, którzy napadali na uczestników Marszu Równości w Białymstoku.

Ciekawe, ilu Wykopków zgodziło by się z takim stwierdzeniem? Skala przemocy była bardzo podobna i w obu przypadkach słyszałem dokładnie takie same wymówki od apologetów przemocy. Że to wcale nie było pobicie tylko szarpanie, że działano w wyższej sprawie, że to ofiara prowokowała.

#lgbt #neuropa #konserwy

Czy zgadzasz się z powyższym stwierdzeniem?

• Tak 74.0% (57)
  • Nie, lewaków wolno bić za poglądy 13.0% (10)
  • Nie, prawaków wolno bić za poglądy 13.0% (10)

Oddanych głosów: 77

• 10
  • Odpowiedz
@lewoprawo: Lol, przecież to jest wiadome. Wszyscy którzy napadają na innych ludzi powinni dostać ostrą karę.
A na Michale Sz to już w ogóle publiczna egzekucja - szubienica albo strzał w potylicę.
Niestety nie żyjemy w cywilizowanym kraju, więc to się nie zdarzy ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
Czyli żadną?

@elf_pszeniczny: Szczerze mówiąc nie interesowałem się dalszymi losami sebów z Białegostoku. Ale jeśli aparat sprawiedliwości państwa polskiego uznał że nie zasługują na żadną karę, to i tutaj nie powinno być kary za pobicie kierowcy. ¯\_(ツ)_/¯

szarpanie w pojedynkę

@Soojin21: A o którym zajściu mówisz, bo chyba nie o tym?
lewoprawo - > Czyli żadną?

@elfpszeniczny: Szczerze mówiąc nie interesowałem się d...
  • Odpowiedz
@lewoprawo: Skala przemocy była bardzo podobna? Czy ty tak poważnie? Czytałeś chociaż relację i widziałeś zdjęcie drugiej strony (na którym widać pobitą dziewczynę) zamiast oceniać wszystko po 30sek klipie tej obrzydliwej organizacji?
  • Odpowiedz
No to jest ich relacja. Szkoda że nie ma żadnego dowodu ją potwierdzającą, a na filmiku widzimy bardzo pasywne zachowanie działacza pro life, na którego rzucają się agresywni aktywiści lgbt.

Generalnie ja uważam, że polska lewica powinna się odciąć od tego całego "Kolektywu Stop bzdurom", bo po prostu szkodzą sprawie, o którą walczą. Agresorów, którzy dali się sprowokować się nie broni, bo to z góry przegrana sprawa.
  • Odpowiedz
@artpop: Prawda jest taka, ze jeżeli ktoś kogoś napada, niszczy mienie prywatne czy publiczne (nie mówię tu nawet o pomnikach i flagach bo imho konserwy robią się delikatniutkie jak lgbt), narusza nietykalność funkcjonariusza na służbie to powinien być ukarany. Kropka. Kibole, sebastiany ale tak samo Antifa, działacze lgbt czy kurna pszczelarze.
  • Odpowiedz