Wpis z mikrobloga

WTF? Znaczy wszyscy znów łazimy w maskach? Czy tylko w czerwonych i żółtych strefach?

W Dzienniku Ustaw ukazał się dokument z 7 sierpnia, informujący Polaków m.in. o nakazie zasłaniania ust i nosa. Dokument ukazał się na stronie rządowej wyjątkowo późno, zaś jego zapisy obowiązują już od soboty. „Nie będzie w tym przypadku zwyczajowego – 14-dniowego – vacatio legis i rozporządzenie będzie obowiązywać już od soboty 8 sierpnia”

#bekazpisu #koronawirus #kiciochpyta
xandra - WTF? Znaczy wszyscy znów łazimy w maskach? Czy tylko w czerwonych i żółtych ...

źródło: comment_1596865672Skrlo57Z6TeZocc3BA1BJZ.jpg

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@xandra:

W czerwonych na pewno. W żółtych chyba też.

Z innej beczki, to sposób wprowadzenia woła o pomstę do nieba, pół narodu na wakacjach, z tego część z nich bez dostępu do mediów (namiot/zadupie) a Ci taki numer odjebują.
  • Odpowiedz
@RandomowyMetal: Już widzę jak teraz wszyscy wracają do masek. Jak już przyzwyczaili się do nich tylko w sklepach, galeriach itp. Już widzę jak jest 32 za oknem jadę rowerem przez miasto i mam mieć maskę na ryju. Niech mnie ścigają, ale mieszkam na granicy żółtej gminy.
  • Odpowiedz
@xandra: Wszystkie znaki na niebie i ziemi (i w ustawie) wskazuja (§24 dokladniej), ze w sklepie, urzedzie, restauracji i wielu innych miejscach maseczka + w niektorych miejscach jak ludzie blizej jak 1.5m. Ja sie juz zgubilem ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@UFC_DANA_FANS:

Równo tydzień temu, prawie o tej porze (bo chyba dziewiąta była) zrobiłem sobie przerwę w trasie nad morze i zatrzymałem się na kajzerki w macku. Na luzie mogę powiedzieć że grubo mniej niż połowa ludzi miała maski na mordzie, a ludzi było od Z-------A I JESZCZE TROCHĘ. Więc o czym my w ogóle rozmawiamy.

O upale +30 nawet nie wspomnę, to już się faktycznie udusić można.
  • Odpowiedz
@RandomowyMetal: Nie no mi osobiście w skupiskach takich właśnie jak wspominasz mc, kościoły, sklepy nie przeszkadza zakładanie tej maski, ale przykładowo dzisiaj jadę nad wodę i co mam opalać się z maską na twarzy? Dałbym sobie w tym momencie uciąć rękę przy łokciu, że nawet 5% ludzi nie będzie mieć maski dzisiaj. Rząd już od dłuższego czasu jest niepełnosprawny, ale ludzie sami wybrali.
  • Odpowiedz
@UFC_DANA_FANS:

No tobie nie przeszkadza. Mi też nie, wystałem te swoje pół godziny (dla kajzerek z maka?? Luzik XD.) co nie zmienia faktu że byłem w mniejszości. I jak wspomniałeś, kto ci kurna maskę na plaży założy, skoro w żarcodajni (zatłoczonej bardziej niż pociąg Bolesławiec - Legnica w wszystkich świętych w 2000 roku) nawet nie noszą.
  • Odpowiedz
brutalność, mimo świadomości pełnej filmowej dokumentacji zdarzeń, łącznie z ryzykownymi rzutami o glebę i wielokrotnym przyduszaniem kolanem.

@Mojs: Chyba nie ma mowy o maskach. Może ręką można zakryć usta i nos? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz