chciałem wypożyczyć auto na tydzień w #grecja teraz pół dnia roboczego przed odbiorem babka dzwoni i mówi że nia mają takiego auta. I że podeślę mi droższą oferte na większe auto. Mam numer tamtej rezerwacji i wszystko. Ona może sobie ot tak anulować rezerwację? #prawo
@K_R_S: Przeczytaj OWU, ale jako że to też UE, to prawdopodobnie w takiej sytuacji możesz anulować i zarezerwować gdzie indziej. @langigd: Dokładnie, za studenta pracowałem w wypożyczalni i może za A wydawać D to od święta, ale często było B/C za A (samochody klasy A średnio opłacają się w zakupie wypożyczalni).
@szymko1995: oni to nazwali klasą D, jak zadzwonili i mi to powiedzieli to nie powiem, ucieszyłem się.. Ale potem się okazało że jest to 10 letnia Toyota Avensis. Tak czy siak, wygodniejsze od nawet nowej klasy A.
@langigd to słabo, szanująca się wypożyczalnia imho raczej pozbywa się samochodów po max 5 latach ( najczęściej 2-3 lata). Jak dla mnie zbyt duże ryzyko awarii (poprzedni klient mógł olać coś istotnego).
@smetan1 zwykłą, nikt niczego nie sprawdzał. Policjanci sprawdzili czy mamy czy mamy QR z formularza PLF. nie było mierzenia temperatury czy czegokolwiek innego
@langigd: Dokładnie, za studenta pracowałem w wypożyczalni i może za A wydawać D to od święta, ale często było B/C za A (samochody klasy A średnio opłacają się w zakupie wypożyczalni).