Mirki kto mi wytłumaczy jak to jest z tymi latami pracy a ukończoną szkołą bo raz piszą tak raz piszą tak. Obecnie pracuję już 5 lat na umowie o pracę i wcześniej ukończyłem 4 letnią szkołę (technikum informatyczne - egzamin zaliczony i zdana matura). Ile łącznie mam lat pracy ? 10 czy 9 ? Stawką są dodatkowe 6 dni urlopu więc jest się o co bić :D Czytałem że Technikum jest liczone jako 5 lat | Liceum 4 lata| Zawodówka 3 lata. Czy działa to jednak na takiej zasadzie 1 rok szkoly = 1 rok pracy Więc wtedy miałbym z kolei cztery lata a nie pięć. Idąc tym tropem to przy liceum nie byłyby 4 lata a 3. #pytanie #prawopracy #kiciochpyta #pytaniedoeksperta
@Bercik_Van_Fafaq: Absolwentowi szkoły średniej zawodowej – technikum przysługuje prawo do naliczenia stażu pracy w wymiarze 5 lat. + 5 lat pracy = 10 lat , czyli 26 dni urlopu
Obecnie pracuję już 5 lat na umowie o pracę i wcześniej ukończyłem 4 letnią szkołę (technikum informatyczne - egzamin zaliczony i zdana matura). Ile łącznie mam lat pracy ? 10 czy 9 ?
Stawką są dodatkowe 6 dni urlopu więc jest się o co bić :D
Czytałem że Technikum jest liczone jako 5 lat | Liceum 4 lata| Zawodówka 3 lata.
Czy działa to jednak na takiej zasadzie 1 rok szkoly = 1 rok pracy
Więc wtedy miałbym z kolei cztery lata a nie pięć.
Idąc tym tropem to przy liceum nie byłyby 4 lata a 3.
#pytanie #prawopracy #kiciochpyta #pytaniedoeksperta
Absolwentowi szkoły średniej zawodowej – technikum przysługuje prawo do naliczenia stażu pracy w wymiarze 5 lat.
+ 5 lat pracy = 10 lat , czyli 26 dni urlopu