Wpis z mikrobloga

Zacząłem sobie pisać apki w ReactNative dla sportu. Oczywiście jestem niecierpliwy, więc zaczynam od pisania logiki a ładne szablony się potem dorobi ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale czy macie do polecenia jakieś dobre frameworki/biblioteki które zawierają gotowe elementy i layouty na tyle rozbudowane, że JAKOŚ to będzie wyglądać? Tak żebym sobie mógł testować to co napiszę bez konieczności pisania choćby linijki stylów ale jednocześnie żeby mieć w miarę dobrze wyglądający prototyp, tak żebym mógł się upewnić że wszystko działa i dopiero potem składać widoki do tego?
#webdev (dla zasięgu, bo akurat w RN robią chyba tylko frontendzi) #frontend #react #reactnative
  • 5
@Marmite: Trochę tego jest, ogólnie zawsze będziesz musiał trochę dostosować gotowe komponenty pod siebie. Najlepiej jakbyś zgooglał 'react native component library' i wybrał taką co ci najbardziej w oko wpadła. Pracowałem z Material UI i NativeBase i nie mam większych zastrzeżeń do obu.
@chapak: ja wiem że są gotowe biblioteki do komponentów i że docelowo będę je musiał dostosowywać pod siebie, ale szukam czegoś co absolutnie minimalnym nakładem środków pozwoli mi stworzyć działający i jakoś wyglądający prototyp. Czyli żebym nie musiał się ręcznie bawić w marginesy, rozmiary, kolory, tylko wsadzić widok, do niego buttony, ewentualnie ustawić jakiś theme i żeby to od razu "jakoś" wyglądało.
@Marmite: Rozumiem, możesz wziąć gotowy template, pozmieniać logo i teksty i logikę dopisać do tego tego startera. Jednak jak odpowiada ci np Material to większość rzeczy tam jest po prostu plug and play, dużo gotowych przykładów że tylko kod przeklejasz. Wspiera theme.
Rozwiązania takiego, że nawet linijki stylów nie napiszesz nie znam, może koledzy coś podpowiedzą.