Wpis z mikrobloga

dla was też, te "pseudo baraze" też są niesprawiedliwe?
jak dla mnie Warta powinna od razu z 3 miejsca wejsc do eklapy, niż grać jakiś żałosny turniej z 6 drużyną (która miała 10 pkt mniej od Warty) i to jeszcze jeden mecz przed nimi.
#mecz #pilkanozna #ekstraklasa #1liga
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ejdaniel: ja jestem mega zwolennikiem baraży bo w końcu te drużyny z----------ą na tym boisku, mogła sobie ta Warta zdobyć ciut więcej punktów w sezonie i miałaby czysty awans, a tak to nie ma lekko
  • Odpowiedz
@ejdaniel: Liga ma emocje do końca. Jakby były 3 miejsca, to od połowy sezonu z 10 drużyn by odpuściło, a tak Stal Rzeszów w 28 kolejce była na miejscu spadkowym, a w niedzielę gra o awans. Ja w ogóle uwielbiam amerykański system z play-offami, bo liga ma wyraźny finał i zawsze wiadomo, że na koniec będą największe emocje.
  • Odpowiedz
@ejdaniel: @krL1312:
Przecież Warta na własne życzenie zajęła 3 miejsce, specjalnie remisowali mecze, nie chcieli awansować do ektraklasy, bo nie mieli fundyszy na to i stadionu, nagle jednak chcą awansować jak widać XD
  • Odpowiedz
@ejdaniel: Warta zagra w Grodzisku, nie na Lechu i nie we Wronkach. Racja z tym właścicielem, tu nawet nie ma o czym mówić bo lepszym właścicielem od Pyzalskiego byłby nawet Robert Makłowicz. Mi bardziej chodziło o to, ze beka z ludzi którzy twierdzą, ze Warta nie chciała/nie chce awansować bo nie ma pieniędzy lub stadionu.
  • Odpowiedz
@AST0N: Chodziły takie pogłoski w necie, że Warta właśnie dlatego nie chce awansować. Poza tym w Ektraklasie jest wymóg posiadania własnego stadionu i jakby nie patrzeć albo go masz albo płacisz komuś dobre pieniądze żeby grać u niego. Poza tym awans awansem ale jak zrobisz wzmocnienia typu 4 hiszpanów z 3 ligi Hiszpańskiej to też długo nie pograsz w Ektralasie, wzmocnienia również kosztują.
  • Odpowiedz
@Gorkel: Bzdura totalna :)

Co do stadionu - skoro Warta już w 1 lidze była dogadana z Grodziskiem i grała na ich stadionie, to dlaczego argumentuje się Twoją tezę („Warta nie chce awansować”) brakiem stadionu? Przecież stadion w Grodzisku spełnia wymogi licencyjne dla Ekstraklasy. Wiec to całkowicie nietrafiony argument. Bo Warta tak czy siak grać będzie w Grodzisku. Nieważne czy to będzie I liga czy Ekstraklasa. Tak czy siak muszą
  • Odpowiedz
@AST0N: Miras bardzo konstruktywna odpowiedź, szacun. Nie ma co się kłócić, ja 1 ligą interesuję się dopiero od tego sezonu i nie wiem zbyt wiele. Powtarzam tylko pogłoski usłyszane gdzieś indziej w necie. Jak widać Warcie chce się awansować skoro wygrali w barażach półfinał i przeszli do finału (co do termalici moim zdaniem duży wpływ miał fakt nowego trenera i dlatego przegrali mecz barażowy).
  • Odpowiedz
@Gorkel: Jasne, nie ma co drzeć kotów :) Absolutnie nie chodziło mi o żadna kłótnie. Ja tylko chciałem mniej więcej wyjaśnić, ze w zawodowych ligach nie ma raczej tematu pod tytułem „nie chcemy awansować bo nie mamy kasy” :) Nawet gdyby tak było w jakimś chorym klubie, to wtedy ten klub grałby sobie na spokojnie żeby utrzymać się w środku stawki a nie biłby się do ostatnich kolejek o miejsca
  • Odpowiedz
@AST0N: Będzie ciekawie, spadkowicze z ektraklasy w postaci Arki, Korony i ŁKS'u (czy wrócą po jednym sezonie w 1 lidze do ektraklasy?) przeciwko Widzewowi (derby Łodzi), Łęcznej (klub w przeszłości grający w ektraklasie), i paru dobrym zespołom z 1 ligi (Miedź, Nieciecza, barażowicz).
  • Odpowiedz