Wpis z mikrobloga

Dobra wyjdzie pewnie z tego burza fanbojów ale cały czas chodzi mi to pytanie po głowie.

Ms zapowiedział, że wszystkie ich gry będą wychodzić na Xbox one / x przez następne jeden / dwa lata od premiery nowej generacji. (Zachęcony tym sam myślałem nad kupnem xbox x)

Jednak jakie gry będą niby wydawane przez ms? Bo narazie słyszałem tylko o halo. Są zapowiedziane jakieś inne tytuły ms na poprzednią generację?

#ps4 #xboxone
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Medonix: mi się wydaje, że tu nie chodzi tylko o gry ms tylko ogólnie, że gry które wyjdą na Xbox series x w ciągu dwóch lat od premiery mają też być dostępne na obecnym Xboxie
  • Odpowiedz
@Medonix: @Cinkito: mnie ciekawi dlaczego w trailerze State of Decay 3 jest to POTĘŻNE logo "Optimized for Series X" skoro nie ma tam mowy o XO.
Myślałem że ta naklejka jest tylko na "starych" grach, które będą działać i wyglądać lepiej na XSX.
  • Odpowiedz
@Cinkito: "Matt Booty, szef Xbox Game Studios, po raz wtóry zapewnił, że Microsoft nie zamierza przestać inwestować w tworzenie atrakcyjnych gier na konsole Xbox One. Wszystkie planowane przez należące do Microsoftu studia deweloperskie gry konsolowe będą budowane z myślą o obu konsolach przynajmniej do 2022 r."

Wiadomo, że jakieś tam studia zewnętrzne wydadzą jeszcze swoje gry przez następne dwa lata na xbox one/ps4 ale raz, że na pewno nie wszystkie
  • Odpowiedz
@Medonix: ale studia microsoftu to nie jest tylko microsoft. Taki Hellblade też jest od studia należącego do Microsoftu więc jeśli się pojawi do tego 2022 roku to chyba powinien się pojawić też na Xbox One.
  • Odpowiedz
@Cinkito: "Taki Hellblade też jest od studia należącego do Microsoftu", tak właśnie przez to rozumiem studia microsoftu XD, co mam innego przez to rozumieć? Hellblade i studio za niego odpowiedzialne to studio microsoftu. Ok jeżeli hellblade wyjdzie na xbox one no to będziemy mieć tą drugą grę ale czy wyjdzie? Bo na razie nie widziałem takiej informacji nigdzie.
  • Odpowiedz
@Medonix: A no to ok, to się rozumiemy :D Nie było takiej informacji bo nigdzie nie podali dat w jakich te gry mają wyjść. Nie wiem czy oglądałeś ostatni pokaz Microsoftu, ale tam przecież nie było żadnych konkretów, pokazali jakieś trailery, nawet nie gameplaye, bez dat, bez konkretów. Może dopiero z czasem te informacje wyjdą
  • Odpowiedz
@Medonix: tez mnie to zastanawia, bo posiadam xox i nie wiem czy sprzedawać póki nie traci na wartości. Nowa Forza podobno nie bedzie na xox tylko na xsx i PC
  • Odpowiedz
@Cinkito: @b0b3r:
No własnie problem w tym, że nie podali dat. Czuję, że będzie wykrętka "te gry wychodzą po 2022 więc już tylko na xbox series x"

No tylko, że ich słynne hasło oznacza w tym przypadku, że wszystkie gry które wyjdą do 2022 będą na obie konsole no bo praktycznie żadne nie wyjdą do tego czasu.

Ja też ogłaszam oficjalnie, że wszystkie gry które zrobię do 2022
  • Odpowiedz
@grzysztof: No to po co mam kupować xbox one? Skoro "to" jest to ich wsparcie dla dwóch konsol, to mogę sobie kupić telefon równie dobrze, po za tym jest to bardzo naginanie słów których użyli bo powiedzieli w prost, że gry będą budowane z myślą o xbox one a nie xcloud na xbox one czy coś w tym stylu. Jeżeli chociaż hellblade nie wyjdzie na xbox one to dla mnie
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Medonix: jak klamstwo to nie kupuj ¯\_(ツ)_/¯ co za problem , ja będę pykał na swoim xo w xclouda przez najblizsze lata a sprzedaje ps4 na ktorego za 6 miesiecy nie bedzie juz nowych gier
  • Odpowiedz
@grzysztof: No nie kupię bo niema sensu po prostu, xcloud będzie działał na pc i telefonie więc po co do tego xbox? Problem w tym, że w zasadzie 2 miechy temu byłem skłonny kupić xboxa x bo miałem dostawać na niego nowe gry a tym czasem zostałbym z niczym bo też za 6 miesięcy nic nie dostanie, a nawet przez te 6 miesięcy dostanie tylko halo.
  • Odpowiedz