Wpis z mikrobloga

#remontujzwykopem @marekkwl Hej, cieżki przypadek z odplywem liniowym a w zasadzie połączeniem z pozostała podłogą, jedna wneka rózni się od drugiej o 2 cm (mozną by je wyrownac) ale szybe nie da się zamontowac na krawędzi sciany bo tam jest płyta i płytka wic minimum 3 cm od krawędzi (tam sie zaczyna profil ua), pytanie w która opcje iśc, wpuszczac płaską podłogę do sekcji mokrej, wtedy będzie uskok ale spadek bedzie równy, czy zrobić el-ke i spadek wzdluż szyby ?
KrowkaAtomowka - #remontujzwykopem @marekkwl Hej, cieżki przypadek z odplywem liniowy...

źródło: comment_1595793192joZ8jtALYVy70CQw1bFm5e.jpg

Pobierz
  • 141
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@marekkwl: akurat w tym przypadku wjade maszyna bo kat 45 stopni bedzie sie zaczynał od ktorejś strony (nie bedzie takiego przypadku ze fragment 45 stopni bedzie gdzies na srodku plytki a nie na poczatku i na koncu) ale gdyby tak bylo to bym rezcznie to robil masz racje, mam tarcze do tego. a reczna polerka zauwazylem ze najlepsze efekty daja uzywanie otwornicy diamnetowej :) mozna bardzo delikatne szlify robic, przydala
  • Odpowiedz
@KrowkaAtomowka: W gresie nie zrobisz szlifu bo jest za cienka i sie bedzie uginac, ale w glazurze idzie dobrze. Tylko wolniej trzeba jechac zeby nie uciekalo. Ogolnie glazura jest bardzo dobra do obrobki. A twoje plytki to chyba glazura.
  • Odpowiedz
@marekkwl: tak , na podlodze tyko gres. W ogole w takie bagno sie wpakowalem z ta lazienka, bede rzezbil tam co nie miara. szyba ma byc na samej krawedzi a przeciez w polowie wysokosc jest listwa wypukla (trzeba bedzie to jakos obrobic), wneki przygotowalem na szerokosc plytki 30 cm a sie okazalo ze maja 29.5 moze byc mi ciezko wkleic boki tak zeby nie wystawaly.

A od gory jest pasek
  • Odpowiedz
@KrowkaAtomowka: listwy wypukle mozna uciac do szyby albo szlifowac miejsce na szybe w listwie. Podejrzewam ze z wentylatorem bedzie to samo. Dlatego wazne jest rozmierzenie wszystkiego. Ja robiac lazienke to mam juz na poczatku rozmierzone plytki i wiem jakie bede mial docinki. Nawet puszki do gniazdek sobie dopasowuje do formatu plytek. A jesli chodzi o wneki to lepiej robic je z zapasem na wieksza grubosc kleju niz zrobic za malo.
  • Odpowiedz
@marekkwl: nie wiem czy Ty masz juz wprawe ale uwazam ze do robienia takiej roboty potrzeba ogromnej wyobrazni. Szczegolnie przy tych malych lazienkach i wypuklych plytkach. Dla mnie to jest pierwsza lazienka w zyciu i moja glowa pracuje na 200% obrotow.

Przy okazji jeszcze jedno pytanie, czym tniesz listwy wykonczeniowe do plytek pod katem 45 stopni ?
mam dwie opcje, zalozyc tarcze do metalu do maszyny do glazury
zalozyc tarcze
  • Odpowiedz