Aktywne Wpisy
Dorodny_Wieprz +11
Ma ktos jakis pomysl na fajna indywidualna tablice rejestracyjna do 911?
Bez cringu, ma byc troche smieszne troche zaczepnie.
Mozliwy zakres: C[od 0-9] 3-5 cyfr/liter
Przyklady:
C0
Bez cringu, ma byc troche smieszne troche zaczepnie.
Mozliwy zakres: C[od 0-9] 3-5 cyfr/liter
Przyklady:
C0
sakiro12 +115
- czy można wklepywać własne URL streamów? Można. Wystarczy wbić się z kompa/telefonu po IP na wbudowany serwer HTTP. Można z jego poziomu zarządzać całą lista ulubionych - dodawać nowe, edytować a nawet zmieniać odtwarzaną stację zdalnie.
- czy radyjko gubi pamięć po utracie zasilania? nie gubi, testowałem do 5 minut. Sam czas dodatkowo synhronizuje się po NTP, FM lub DAB.
- jak z zasięgiem? Mieszkam w centrum Poznania i mam okno dokładnie na odwrót do "Wieży RTV" i ciężko było nawet złapać Trójkę na FM (notoryczne "śnieżenie") - właśnie w--------e z tego powodu skłoniło mnie do zakupu. Tutaj zmian nie ma, ale DAB+ śmiga za to znakomicie - właśnie tak sobie teraz słucham.
- czy odbiera Radio Nowy Świat? Tak, jest wbudowane w listę, ale dodatkowo patrz punkt 1 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Z dodatkowych rzeczy, które wyczytałem w necie, a jednak jest inaczej:
- nie jest prawdą to co znalazłem w necie, że budzik gra maksymalnie 30 minut i nie da się tego zmienić - jest dużo opcji nawet do 180 minut. To dla ludzi, którzy budzą się radiem i nie chce im się podchodzić specjalnie do niego by wyłączyć przy wychodzeniu do pracy. Z resztą z budzikami jest tak ze każdy można ustawić (jaką stacje ma grać, na jakim poziomie głośności, kiedy - jednorazowo/codziennie/np. we wtorki, środy i czwartki. Szkoda, że tylko 2.
- nie jest też prawdą, że po włączeniu domyślnie nic nie gra - da się ustawić w opcjach by odtworzyło ostatnio graną stację FM/DAB+/Internet
Z minusów - przyszło z lekko przekrzywionym wyświetlaczem, ale szkoda mi zwracać o taką pierdołę xD No i jednak trochę tandetna jakość dźwięku - coś pomiędzy radiobudzikami a lepszymi głośniczkami bluetooth. Da się podpiąć własne, ale to się chyba mija z celem.
#trojka #radionowyswiat #radiointernetowe
Czy jakość dźwięku faktycznie słaba, płaska? da radę coś equalizerem poprawić? czy zdarza się że przerywa streama i potem się już automatycznie nie łączy tylko trzeba samemu ustawić? czy po braku prądu wszystkie zapisane stacje szlag trafia? czy najcichszy poziom dźwięku jest na tyle cichy że można przy nim zasnąć?
IMHO spoko podbiłem sobie bas, equalizer jest przydatny ale pamiętaj że to radyjko służące to budzenia się/grania w tle/posłuchania czegoś do snu. Jestem zadowolony, bo jest znaaaacznie lepiej niż pierdzący radiobudzik - ale to kwestia