Coraz częściej obserwuje na rynku steam manipulacje. np. jakiś gośc lub grupka skupuje prawie wszystkie przedmioty z rynku, które mają branie. Potem wystawia hurtem w cenie znacznie wyższej - a one i tak mają branie. Już dwa razy załapałem się na taki pociąg i sypałem razem z nimi.
nie tak dawno kilka miesiecy temu po 15, już 54. Widac jak ludzie kupuja to sprzedaja te same osoby, masowe bot konta, typu cs money albo konta prywatne. jak ktoś tak samo skupi wczesniej te itemki to jest dobry deal.
kilka miesięcy temu średni obrót dzienny 2 tysiace sztuk, obecnie 10-200 xD
coraz częsciej idzie zaobserwowac na wykresach, jak jakieś przedmiotu obracają się kilka lat w przedziale 10-20 groszy a tu nagle od tygodnia ludzie kupuje po 2 zlote xD
@Refusek: d--a :D zobacz co się działo jak za zaczęłem sypać razem z tymi "inwestorami" na dwóch przedmiotach xD jak ktoś by się pozbył od razu dużej ilości tych przedmitow z operacji, a nie sypał po kilka sztuk przez tych manipulantów to by zleciało :D tak to oni kontroluja i nakręcają cene
@Refusek: btw zobacz sobie 26 lutego sprzedano w jeden dzień 2000 naklejek (w tamtym czasie norma), a obecnie na rynku wystawione do sprzedazy jest łącznie 1776 wszystkich naklejek xD i jeszcze kazda sztuk inna wyzsza cena xD
@Micros: Manipulacja bywaja na rynku steam ale na mało aktywnych przedmiotach. Tutaj grupka osób, myśląc ze majora w tym roku nie bedzie postanowiła kupic troche tych naklejek i skrzynek bo one juz nie wypadaja. Ludzie z reddita zobaczyli ze troche cena poszla do góry + chinczycy i zaczeli masowo kupowac i tak ten pociąg poszedł. https://steamcommunity.com/id/chojak1/inventory/#730 żeby nie bylo, to sam kupiłem kilka tydzien temu przed tym całym hajpem.
@Micros: Własnie wczoraj się zorientowałem przeglądając ekwipunek jak własnie w/w naklejka podrożała, dosłownie dzień w dzień skok o dobre kilkadziesiąt złoty
@Micros: no i dzięki za cynk sprzedane (✌゚∀゚)☞ ludzie spodziewają się drugiego crowna, ale ten pająk taki zajebisty w cale nie jest. ogólnie nie radzę kierować się trendami na rynku, bo możesz sobie zaszkodzić.
@Micros: Kiedyś tak szło zarobić, teraz to żaden interes bo więcej zainwestujesz niż z tego kiedykolwiek odzyskasz choćby przez podatek dla volvo
Kiedyś w docie wydobywało się kamyki animacji ze skinów młotkiem który kosztował grosze (btw można było być januszem do potęgi i sprzedawać go jeszcze z ostatnim użyciem po którym się rozpadał) i sprzedawało osobno kamyki a skiny i tak szły po normalnej cenie bez nich, to był dopiero
Dużo pytań o to czy da się kupić spodnie na takie uda? Da się. Pytania czy jest powodzenie u kobiet? Jest. Czy wyglądam jak monstrum na codzień? Chyba nie.
Wystarczy poobserwować wykresy np. teraz https://steamcommunity.com/market/listings/730/Sticker%20%7C%20Gold%20Web%20%28Foil%29
nie tak dawno kilka miesiecy temu po 15, już 54. Widac jak ludzie kupuja to sprzedaja te same osoby, masowe bot konta, typu cs money albo konta prywatne. jak ktoś tak samo skupi wczesniej te itemki to jest dobry deal.
kilka miesięcy temu średni obrót dzienny 2 tysiace sztuk, obecnie 10-200 xD
coraz częsciej idzie zaobserwowac na wykresach, jak jakieś przedmiotu obracają się kilka lat w przedziale 10-20 groszy a tu nagle od tygodnia ludzie kupuje po 2 zlote xD
#steam #steampesos #csgo #steamsale #steamrozdajo
https://steamcommunity.com/id/chojak1/inventory/#730 żeby nie bylo, to sam kupiłem kilka tydzien temu przed tym całym hajpem.
@
Kiedyś w docie wydobywało się kamyki animacji ze skinów młotkiem który kosztował grosze (btw można było być januszem do potęgi i sprzedawać go jeszcze z ostatnim użyciem po którym się rozpadał) i sprzedawało osobno kamyki a skiny i tak szły po normalnej cenie bez nich, to był dopiero