Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Nigdy nie miałem problemu z inicjowaniem kontaktu z kobietami, zaciekawieniem ich sobą i podtrzymaniem relacji. Często nawet to one wykazują zainteresowanie jako pierwsze. O ile na sam brak kontaktu z kobietami narzekać więc nie mogę, o tyle mimo upływającego czasu wciąż nie widzę takiej, o której mógłbym pomyśleć w perspektywie poważnego, długofalowego związki. Zawsze wychodziłem i w dalszym ciągu wychodzę z założenia, że lepiej być samemu niż z byle kim. Samemu jest mi dobrze, nie czuję żadnej presji, ani nie mam ciśnienia na bycie w związku dla samego bycia, bo już tego doswiadczyłem i wiem, z czym to się wiąże. Z czystej ciekawości chcę tylko poznać wasze zdanie na temat moich oczekiwań względem potencjalnej partnerki. Czy uważacie, że są wygórowane?

Jeżeli chodzi o wygląd, to lista "wymagań" (to żaden casting, ale nazwijmy to tak dla uproszczenia) jest krótka. Przeszkadza mi: 1) wyraźna nadwaga wynikająca z innych przyczyn niż zdrowotne; 2) sztuczność, na którą składają się zwłaszcza: nadmierny makijaż, piercing, tatuaże i włosy w krzykliwym kolorze.

Jeżeli chodzi natomiast o zachowanie, sposób bycia i światopogląd, to w moich oczach kobietę dyskwalifikują: 1) palenie papierosów (z jakąkolwiek częstotliwością); 2) wulgarne zachowanie i ubiór oraz rynsztokowe słownictwo; 3. bycie typem klubowej imprezowiczki; 4. uprawianie ekshibicjonizmu w mediach społecznościowych (instagramy, snapchaty, tiktoki i inne gówna dla atencjuszek); 5. karierowiczostwo (chodzi przede wszystkim o typ "silnej", "niezależnej" kociary spędzającej po 12 h/dobę w korporacji); 6. brak zainteresowań (niech to będzie cokolwiek, nikt nie wymaga przeciez zaawansowanej wiedzy z fizyki jądrowej); 7. "lewacki" światopogląd (czarne marsze, black lives matter i tego typu klimaty); 8. rażące braki w zakresie wiedzy ogólnej.

#rozowepaski #zwiazki #przemyslenia #jakzyc #pytaniedoeksperta #kiciochpyta

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #5f0e1410e270c575295b9684
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Precypitat
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt

[================........................] 40% (95zł/235zł)
Uzbieraliśmy już na 2 lat działania AMW!
AnonimoweMirkoWyznania - #anonimowemirkowyznania 
Nigdy nie miałem problemu z inicjow...

źródło: comment_1594762688SUAT6nYDqov5BinguhmwJg.jpg

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Nie są to wygórowane wymagania, zwyczajnie chcesz związać się z kimś, z kim będziesz mógł ciekawie porozmawiać i stworzyć trzeźwą, zdrową relację. To, że duża część dziewczyn tego nie spełnia nie znaczy, że w ogóle takich nie ma - ba, myślę, że jest ich całkiem sporo.
  • Odpowiedz
@RozowyPaskud: @addendum: jednak znaleźć kobietę, która nie jest za blm czy dostępem do aborcji jest imo ciężko. Do tego szuka inteligentnej i obeznanej, a takie są właśnie po lewej stronie. W dodatku przeszkadza mu robienie kariery (nikt nie siedzi w korpo 12h... To hiperbola autora), "silna kobieta", która ma hobby i nie robi kariery, z którą da się pogadać, niebrzydka (skoro odpada malowanie się to i odpadają większe
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania Twoja lista wymagań, choć zupełnie sprzeczna z moimi wymaganiami co do partnera wcale nie jest jakaś niesamowita (Może prócz tego, że jest trochę sprzeczności w niej). Pełno jest takich dziewczyn więc nie wiem w czym masz problem.
A nie, domyślam się. Nie napisałeś nam całej prawdy i lista Twoich wymagań jest znacznie dłuższa i o wiele bardziej wymagająca ale pewnie sam nie zdajesz sobie z tego sprawy.
  • Odpowiedz
@Olsea: myślę, że autorowi bardziej chodziło o popadanie w skrajnie lewicowe poglądy nieszczególnie poparte wiedzą i racjonalizmem, pochopne przyjmowanie idei jako całego spektrum poglądów, zamiast skrupulatnego przemyślenia każdego z nich i ukształtowania tym swojego światopoglądu. W skrócie, autor najpewniej pragnie związać się z osobą poukładaną emocjonalnie, świadomą tego, co robi i czym się kieruje w życiu, nie popadającą w skrajności czy uprzedzenia. A rzeczy takie jak nałogi, mocne makijaże i
  • Odpowiedz
@addendum: z tym że zazwyczaj lewicowe poglądy są poparte często jakimiś badaniami, researchem. Jak patrzę prawicowo to Bóg, ojczyzna, przyjęło sie, wiadomo że.
Dla przykładu weźmy feministki. Mało jest takich dziewczyn tak skrajnie lewicowych jak DD...
Staram się je zrozumieć, bo fajne rzeczy często publikują,. Ale cholera jasna jak wyjdą z rakiem to nie ma zmiłuj.

Generalnie zgadzam się tym co piszesz, ale @chrominancja: ma rację. Zapewne test
  • Odpowiedz
Hello: Myślę, że wymagania sensowne. Też wiele moich znajomych spełniłoby te wymogi. Ja jednak nie, ze względu na plugawy język ;) Potrafię wypowiedzieć się w kulturalny sposób, wierzę, że na pewne tematy nawet elokwentnie, bez zbędnych wtrąceń w postaci wulgaryzmów. Są jednak tematy, przy których dla emfazy lubię coś przemycić. Nigdy jednak pod adresem rozmówcy - nic, w stylu wypowiedzi widocznych na dodanym przez Ciebie obrazku. To wówczas jak wtrącenia: "co
  • Odpowiedz
ciężko. Do tego szuka inteligentnej i obeznanej, a takie są właśnie po lewej stronie

@Olsea: jest też mnóstwo nie bawiących się w "lewe" i "prawe" strony.
Znam niemalo dziewczyn spełniających kryteria wymienione w poście i nie są to żadne "lewaczki".
  • Odpowiedz
@agaja: ja też, ale ja jednak poświęcam czas na prawdziwą, nie powierzchowną rozmowę z ludźmi i niespodzianka, takie mają właśnie poglądy ;). Blm, aborcje, zwierzęta, inna jest ekoświrem, ale o polityce ani be ani me, ale światopoglądowo jest po lewo.
  • Odpowiedz