Wpis z mikrobloga

i słusznie o piosence Taco

@SynTwojejStarej: Biorąc pod uwagę, że zupełnie nie zrozumiał do kogo jest ten kawałek kierowany i zrobił lanie wody bez zupełnych podstaw (choćby o 500+, tj. "kto wcześniej te pieniądze dostawał?"), no to bardzo grzecznie mówił xD.
  • Odpowiedz
@SynTwojejStarej: Tekst nie jest trudny. On był kierowany do betonu, a nie do ludzi, którzy potrafią uzasadnić swoje racje - nawet, jeśli nie do końca sensownie. Lwia część tych ludzi, która kiedyś była w wielkiej opozycji do PRL teraz zachowuje się jak bezrefleksyjne stado baranów. Jak Ty też tak prostej rzeczy nie potrafisz zrozumieć, no to cóż, na siłę do głowy się nie nasypie.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 21
@SynTwojejStarej: no nie wiem czy nie nad interpretuje trochę. Ja nie dostrzegam ataku na konserwatystów. Nigdzie też nie dostrzegam generalizowania, że np. każdy głosujący na PiS/prawicę musi być antyszczepionkowcem. To są zestawione różne tematy, które drażnią autora piosenki
  • Odpowiedz
  • 7
@SynTwojejStarej: no średnio bym powiedział. Większość filmu opiera się na tym że taco jest głosem mieszczucha i gardzi ludzmi z miejszych miast i wsi. A to nie prawda, jedyny atak na drugiego człowiek (nie liczac politykow) jest za brak edukacji. Z czym nie trudno się nie zgodzic bo jednak zyciowa wiedza jest wazna ale podstawowa wiedza z zakresu ekonomi jest równie wazna, zeby nie powiedziec że wazniejsza podczas wybierania glowy
  • Odpowiedz
  • 8
@SynTwojejStarej: jak mnie w-----a że trzeba cały czas latać wokół tych wsiurow z podkarpackiego i ich przepraszać za to że sie mówi o nich prawdę, dobrze że star wyjezdzam vol2137
  • Odpowiedz