Wpis z mikrobloga

Jak ja widzę, że wyborcy Dudy piszą o tym, że to właśnie PO-PSL i lewica doprowadziłą do tego, że kraj jest podzielony i piszą to również przychylne rządowi media, że to wina tych złych to ja chyba żyję w alternatywnej rzeczywistości. Własnie Tusk potrafił dogadywać się z Lechem Kaczyńskim, gdzie wielu polityków mówiło, że był tym lepszym bratem, bo potrafił wyjść do ludzi i dyskutować mimo różnic poglądowych. Właśnie przez ostatnie 5-6 lat widzę jak władza z prezydentem i telewizją pokazują jak to oni dzielą. Komuchy, gorszy sort, kasta sędziowska, LGBT, uchodźcy, hołota chamska itp itd. No #!$%@? mnie strzela.
Jarosław moim zdaniem jest smutnym i samotnym człowiekiem, nie dorasta do swojego brata, który leży pod ziemią, jest o dwie klasy niżej, sam ledwo potrafi się dogadać z Gowinem, który robi mu burdy w partii (ale mimo wszystko nadal u nich gra), nie potrafi rozmawiać z ludźmi, sam wystawia na pierwszą linie ognia wszystkie pachołki (Szydło, Duda, Macierewicz, Szumowski, Sasin, Jaki) żeby to oni zbierali albo pochwały albo baty przez społeczeństwo.
Ja sam naprawdę chce żeby można było budować ten kraj z fanatykami PiS-u czy też konfederacji, jednak żeby to miało ręce i nogi i podwaliny poważnych i rzetelnych argumentów. Szkoda, że wszystko spełza na niczym przez to, że zaraz ktoś powie, że nauka jest lewacka, biblia mówi to, a Jezus nienawidził gejów... i tak się koło toczy w tym kraju.
#polityka #wybory #neuropa #4konserwy #oswiadczenie #polska
  • 2
@GrochenMochen: Bo to idioci. Wystarczyło wejść na twitter i poczytać co posłowie PiS wypisywali, chwila po ogłoszeniu wyników i już Kowalski (zresztą on całą kampanię błyszczał swoją mową pełną miłości i szacunku do każdego obywatela Polski) zaczynał swoje wywody i takich był wielu.
Duda coś piszczał że TVN taki stronniczy, jakby TVP było obiektywne i nie pluło cały czas na Trzaskowskiego (no i chłop pali głupa udając że Gazeta Polska w