Wpis z mikrobloga

@Hrjk: A co ma wspólnego Maryja z odwiedzaniem pederastów w szpitalach? To tak jakbym walczył o prawa ojca do odwiedzania dzieci, srając na Marię Skłodowską Curie.
  • Odpowiedz
  • 19
@vincent38 Maryja w tęczy była odpowiedzią na nienawiść jednego z księży, który umieścił tych ludzi obok grzechów w grobie Jezusa. Maryja z tęczową aureola miala pokazać że Bóg kocha wszystkich
  • Odpowiedz
@Pol12345: przed tęczową maryją społeczność LGBT cieszyła się w polsce powszechnym szacunkiem i równymi prawami. to ta tęczowa maryja wszystko zepsuła ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 14
@vincent38 jaka nienawiść? Twierdzenie ze Bóg kocha wszystkich to nienawiść do katolików? No to musi być super religia, skoro jej główną składową jest atakowanie mniejszości.

Kochaj bliźnich, ale bliźnimi nie są....?

Cipkomaryjka - Maryja nie miała cipki? To przedstawienie Maryi jako przede wszystkim kobiety. No chyba ze wagin też sie boicie xD
  • Odpowiedz
Maryja nie miała cipki

@Hrjk: Eh te wasze fikołki. Nasrać na Biblię - sztuka, tolerancja, wszak Jezus robił kupę, kupa to życie, więc sranie na Biblię to zawierzenie życia Bogu!

Nie wiem, czy w grobie Jezusa były jakieś grzechy, ale pójdźmy (potoczmy się fikołkami) twoja logiką - umieszczenie zboczków w grobie Jezusa to akt najwyższej łaski, uwielbienia, miłości. Jezus tak ukochał pederastów, że pragnął spocząć obok nich, i lateksowych kutasów.
  • Odpowiedz
  • 9
@vincent38 opieka w więzieniu oraz współczucie podczas kamieniowania? Cała homofobia ma podstawy w chrześcijaństwie. I mam nadzieję że albo chrześcijaństwo dogoni cywilizację albo zniknie. Obie opcje mi pasują ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Hrjk: A siedziałeś w więzieniu za zboczenie, ktoś cię kamienował?
I tak chrześcijaństwo zniknie (już znika). Ale fajnie, że cieszysz się na rządy Islamu.
  • Odpowiedz
@Pol12345 tak, walka o swoje prawa i zaistnienie w świadomości społeczeństwa to zło. Siedziec cicho i sie nie wychylać do końca życia, to może konserwy nie pobiją.

@Hrjk: Przez lata środowiska LGBT i lewicowe zyskiwały poparcie pokazując że to oni są tymi rozsądnymi, a z katolików i konserw robiąc idiotów bijących się o fakty z książeczki napisanej 2000 lat temu, słusznie zresztą.
Od kilku lat, niestety rolę się odwróciły,
  • Odpowiedz
  • 8
@vincent38 ja nie, bo nie jestem homoseksualistą, a jedynie popieram ich ruch.

No tak, bo przecież jak nie chrześcijaństwo to islam xD co to za z-----y argument? Jakoś w Czechach nie ma chrześcijaństwa, ani islamu. No popatrz Pan, da sie?

@ChadimusPrzegrywus gdzie robią z siebie pajacow? Na radosnych paradach? Ano tak, to jest Polska, jak ktos nie jest smutny i cierpiący to jest podejrzany i robi z siebie pajaca. K---a,
  • Odpowiedz
, da sie?

@Hrjk: No chyba się nie da. Czechy były chrześcijańskie, nadal 30% jest wierzących, a na pogrzebach to pewnie z 90% się nawraca. 100 lat w historii to niewiele - okres przejściowy.
Z resztą ilu jest Czechów? Weź za przykład Francję, Niemcy - wątpisz, że to będa państwa islamskie?
  • Odpowiedz
  • 6
@vincent38 tak. Bo religijność jest odwrotnie proporcjonalna do wykształcenia ludzi i ich zamożności.

Proszę Cię, pogrzeb jako znak religijności? XD pogrzeb to tylko uroczystość dla żyjących żeby mogli się pogodzić z odejściem bliskich. Uczestnictwo w rytuałach to nie religijność.
  • Odpowiedz
Uczestnictwo w rytuałach to nie religijność.

@Hrjk: To jest właśnie religijność. Myślisz, że chłopi przed wojną byli religijni, bo studiowali Biblię i rozważali moralne aspekty chrześcijańskiej etyki? Nie, ich życie to był szereg rytuałów religijnych, których znaczenia nawet nie znali.

Wykształcenie dżęder stadis (albo ukończona szkoła koraniczna) to też wykształcenie?
  • Odpowiedz