Aktywne Wpisy
Kauabanga +7
Miraski dajcie jakies pomysly na najlepsze gry na starszego laptopa? Lece niedlugo do szpitala na kilka tyg i chce sobie umilic czas. Najchetniej RPG, taktyczne i podobne.
Ostatnio ogralem Pathfindera a teraz leci Disco Elysium.
Prosze bez oczywistosci typu HOMM ;)
#kiciochpyta #gry #staregry
Ostatnio ogralem Pathfindera a teraz leci Disco Elysium.
Prosze bez oczywistosci typu HOMM ;)
#kiciochpyta #gry #staregry
Viado +18
Na marszu antywojennym a gdzie wy? Upijacie się alkoholem przy najtańszej kiełbłasie z bierdonki? Oczywiście w mediach cisza bo nie wolno pozwolić na to by goje się zorganizowały
#warszawa #ukraina #wojna #rosja #tonienaszawojna
#warszawa #ukraina #wojna #rosja #tonienaszawojna
Hej,
Z racji, że pogoda wyśmienita zabrałem ciapka na wycieczkę po hektarach.
Dla przypomnienia: ciągnik to International D-439. Po awarii silnika kompletowałem go i składałem kilka ostatnich lat. Remont mechaniczny jest w zasadzie na finiszu. Z grubszych rzeczy czeka go jeszcze wymiana popychaczy zaworowych. Te obecne mają spore luzy na łożyskach ślizgowych ale za to mam komplet w idealnym stanie ze starego silnika.
Z rzeczy, których mogłem jednak nie robić była wymiana oleju w skrzyni. Nie wiem co tam zalał Helmut ale skrzynia pracowała cichutko i płynnie. Po wymianie cóż... jak na filmiku.
Samo nagranie to 10 min. rozbijania się po bieszczadzkich górkach, przypadkiem może byś średnio pasjonujące.
@machalsky: aha, a pewnie jeszcze paliwko to spore koszta, a te 12 bali to może razy 2? bo podobno ze 2 razy w sezonie można kosić? czy może 3 razy się uda skosić 1 ha w sezonie?
W przypadku samego paliwa spokojnie idzie zamknąć sezon na
Sam dźwięk pod obciążeniem jest jaki jest ale ten sam ciągnik pod tą górę naciągał przyczepę samozbierającą i dawał radę dla tego niespecjalnie zamierzam dawać mu jakąś taryfę ulgową. Fakt faktem jednak jechał na granicy szosowej dwójki a prosiło się o terenowe, mój błąd i przyznaję że go męczyłem tym bardziej, że jechałem z zapiętą przyczepą.