Kiszona kapusta: wartości odżywcze i właściwości zdrowotne
Probiotyki z kiszonej kapusty łączą się z procesami zachodzącymi w mózgu i wykazano, że poprawiają pamięć oraz zmniejszają objawy lęku i depresji. Badania wykazują również, że probiotyki te pomagają zmniejszyć gazy, wzdęcia, zaparcia, biegunkę.
freedomseeker z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 96
- Odpowiedz
Komentarze (96)
najlepsze
Ja tam nie dziwie sie WHO, ze uznali za rakotworcze, skoro w latach 70-ych wykreslili LPG z listy chorób psychicznych. Kazdy lubi, jak mu szekle w kieszeni brzecza.
( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
@tojestmultikonto: podobnie jak ciemne pieczywo i inne podobne pomysły.
https://akademiasmaku.pl/artykul/czym-rozni-sie-kapusta-kiszona-od-kwaszonej,84
Ciekawe czy to znalezisko znajdzie się do jutra na stronie głównej?
( ͡~ ͜
-No co Bercik, przeca pa jak im smakuje jo specjalnie trzy dni nóg nie mył
nawet w azji te cale kimchi itp to w gruncie rzeczy forma kiszonej kapusty
Żeby żyć z zimnym klimacie trzeba było mieć sposoby na przechowywanie i konserwację żywności.
A, że na przednówku człowiek zjadał wszystko, łącznie z korzeniami, to metodą prób i błędów wymyślono kiszenie (ktoś tam schował beczkę kapusty zalaną cholera wie czym bo nie wiem jak się kisi).
Ludzie wygnani z Afryki przez silniejsze plemiona może i byli słabsi fizycznie, ale