Wpis z mikrobloga

@chianski: tak nie będzie wyglądać wnętrze nowej S Klasy. To, co jest na zdjęciu to jedynie prototyp, (brak w nim przykładowo nawiewów klimatyzacji) mający pokazać nowinki technologiczne. Wnętrze modelu produkcyjnego będzie podobne, ale nie takie same.

A w rzeczywistości chodzi przede wszystkim o cięcie kosztów na czym popadnie

Nie chodzi o cięcie kosztów. Nowoczesne samochody mają nagromadzone w sobie tak wiele systemów bezpieczeństwa i różnych asystentów, że ciężko jest to wszystko
@niochland: rozumiem ze jak mnie nie stać to nie mogę czegoś oceniać xD? Wnętrze ze zdjęcia wyglada obrzydliwie i ciężko mi uwierzyć ze to się może komuś jakoś bardzo podobać już nie wspominając o tym ze osoby kupujące high end mercedesa to raczej konserwatyści pod względem stylistyki. Btw spójrz na ostatnie a8 mimo ekranów dalej to wyglada mega dobrze i elegancko a jednocześnie nowocześnie.
Pobierz niekompalityca - @niochland: rozumiem ze jak mnie nie stać to nie mogę czegoś oceniać...
źródło: comment_1594247795IhQClsa6dUYyAwjXNMvYu7.jpg
@niekompalityca: Ale to co wstawił op to zdjęcie z prototypu który z zewnątrz wygląda jak auto z jetsonów.

Wykopki już tak bezkrytycznie podchodzą do tego co tu się wrzuca, że jak ktoś następnym razem wstawi zdjęcie glinianej makiety to zaczną narzekać, że przecież nikt nie kupi auta z gliny i jaki to niby high end.
@chianski Mercedes od dłuższego czasu prezentuje takie dno jeśli chodzi o wnętrzą, że dziwie się, że ktoś to jeszcze kupuje. Niby luksusowe auta, a w środku poziome tablety na całą deskę z tandetnym ledowym podświetleniem, cztery tak samo tandetne nawiewy :/
Żeby nie było za ideał uważam deskę w chociażby BMW X5 F15 albo w 5 F10
@niekompalityca: właśnie! Tego ludzie nie rozumieją. Audi zrobiło świetną robotę z tym, żeby upakować jak największą liczbę ekranów klasycznie, przez co wygląda to modernistycznie i stylowo. Mercedes wyszedł z założenia - #!$%@?, #!$%@? dwa tablety i fajrant. Przecież ta nowa 'deska rozdzielcza' to po prostu tablet, który wcześniej był jako główny w np. C klasie (pic rel). Wygląda to co najmniej głupio.
Pobierz Dorken - @niekompalityca: właśnie! Tego ludzie nie rozumieją. Audi zrobiło świetną ro...
źródło: comment_1594280784vXmdZ3QwSO8mJPmeXaS01j.jpg