Aktywne Wpisy
Blackhorn +85
Jak ludzie wytrzymują robotę non-stop z przerwami może na 2 tygodniowy urlop 2 razy w roku? Mi brakuje 2-3 miesięcznych wakacji jak #!$%@?, po paru latach pracy jestem kompletnie #!$%@? i mam już wszystkiego dość. Jedyne o czym marzę to właśnie taka długa przerwa żeby w końcu zwolnić, odpocząć, ogarnąć parę spraw osobistych. Od kiedy pracuję nie mam siły na nic, po godzinach już jestem w letargu z powodu zmęczenia i stresu.
Chio_ +2
Ocenicie Pc? ;)
CPU: Ryzen 7 5800X (podkrecony)
GPU: Nvidia Geforce Rtx 3070 vision (podkrecona)
MOBO: Rog strix B550 A-gaming
RAM: Corsair vengence 32Gb 3600&cl18 (podkrecone)
COLDER: Corsair H150i capellix white
SSD: 2x Lexar nm760 512Gb
PSU:Msi mpg A750Gf
CASE:Dark flash c285 white
EDIT:Komputer należy do mojej siostry
#pcmasterrace #komputery #pokazbiurko #elektronika
CPU: Ryzen 7 5800X (podkrecony)
GPU: Nvidia Geforce Rtx 3070 vision (podkrecona)
MOBO: Rog strix B550 A-gaming
RAM: Corsair vengence 32Gb 3600&cl18 (podkrecone)
COLDER: Corsair H150i capellix white
SSD: 2x Lexar nm760 512Gb
PSU:Msi mpg A750Gf
CASE:Dark flash c285 white
EDIT:Komputer należy do mojej siostry
#pcmasterrace #komputery #pokazbiurko #elektronika
Dzień dobry pierwsze kwalifikacje w tym sezonie, nie każcie nam w następnych latach czekać tak długo!
Q1
Po dwóch minutach na tor wyjechał kedyny debiutant w tym sezonie oraz dwójka z Alfy Romeo, reszta w garażach. Co po pierwszych okrążeniach wiemy? Latifi traci 1.7 sekundy do Giovinazziego. A jak na ich tle wypada Russel ? Strata tylko do 0.114 do Giovinazziego z rekordem w 3 sektorze. Po chwili Latifi wykręcić 2 kółko ze stratą ponad 0.7 do Włocha. Na tym zakończę komentarz początków kwalifikacji. Taczki taczkami pozostały, tylko mają przynajmniej jakieś szanse z kimś rywalizować, nie to co rok temu.
Na tor zaczęły wyjeżdżać kolejne zespoły. które prezentowały się lepiej od Alfy i Williamsa. Kierowcy Mercedesa na 8 i pół minuty przed zakończeniem Q1 zaczęli wykonywać okrążenie kwalifikacyjne i…omg jakie słabe czasy. Potem się oczywiście poprawili. Leclerc przeszkodził Magnussenowi w pokonaniu szybkiego kółka. Grande przyblokowanie, bez konsekwencji.
Stawka była w Q1 tak ściśnięta, że po swoim ostatnim kółku Stroll był na P1. Ostatecznie Q1 wygrał Verstappen. Ostatnie hotlapy zdecydowały i pożegnaliśmy Haasa, 2 Alfy i 2 Williamsy.
Q2
Pierwsze na torze zameldowały się czarne strzały, a tuż za nimi cała reszta. Podobnie uplasowały się pierwsze czasy. Ferrari wygląda na tle tych wyników jak zwyczajny zespół środka stawki, coś się popsuło w ekipie z Maranello i mowa już nie tylko o słabym szefie.
Taki Vettel był wolniejszy od Maxa na twardszej mieszance cmon. Albon też zaskakująco słabo. Tak samo jak w Q1 Mercedes znowu masakruje, a różowe Mercedesy równie dobrze. Tak samo dobrze wykazał się Mclaren. Verstappen wystartuje w wyścigu na twardej mieszance, a Leclerc dopiero 10, ale to i tak lepiej od jego teammate'a. Komentarz Leclerca nt wyniku : That's Crazy, które wyrażają więcej niż 1000 słów.
Kto odpada w Q2: 11. Vettel "That's Crazy" 12. Gasly 13. Kvyat 14. Ocon 15. Grosjean
Q3
Mercedes dominuje, czasy poniżej 1.03, dalszy komentarz zbędny. Mclaren i reszta traci do Mercedesa sekundę, Red Bull "tylko" ponad połowę. 4 Lipca 2020 dniem, w którym Ferrari można zaliczyć do grona zespołów środka stawki. Na ostatnim okrążeniu Bottas zabawił się w rajdowca Formuły pierwszej po żwirze i SpinValtterego po trawie (za zakrętem nr 4) i nie poprawił czasu, ale wygrał o 0.012 kwalifikacje nad Lewisem.
Końcowy rezultat: 1. Bottas 2. Hamilton 3. Verstappen 4. Norris 5. Albon 6. Perez 7. Leclerc (siema środek stawki) 8. Sainz 9. Stroll 10. Ricciardo
Artykuł na blogu: https://abcf1world.wordpress.com/2020/07/04/gp-austrii-2020-skrot-kwalifikacji/
#abcf1 #f1 #kubica #sport #motoryzacja #formula1
pytanie tylko czy Williams się poprawił czy Alfa popsuła