Wpis z mikrobloga

  • 4
@kwas_dezoksyrybonukleinowy mega prościzna. Ilości na 2 sztuki około 35-40cm to: mąka 450g (najlepiej typ 00), woda w ilości 60-65% wagi mąki (coś koło 290g wody było), solidna łyżeczka soli, drożdże świeże 1g jeśli masz dużo czasu na wzrost ciasta (od 12 do 24h) a jak chcesz żeby wyrosło szybciej to ja daję tak z 4- 5g. Wyrabiasz ręcznie około 15-20 minut, formujesz kule, smarujesz z wierzchu oliwą z oliwek, przykrywasz (ja przykrywam
  • Odpowiedz
  • 0
@BarkaMleczna to nie jest grube ciasto, tylko brzegi są "grube". Na górze prócz sosu i mozzarelli masz jeszcze włoskie salami i prosciutto di San Daniele. Wszystko polanę oliwą i wrzucone listki bazylii. Biednie mówisz? ( ͡º ͜ʖ͡º) raczej prosto. A prostota daje najlepsze rezultaty
  • Odpowiedz