Bezpośrednie połączenie może zostać zablokowane na około 2 tygodnie okresu orbitalnego, w czasie trwania koniunkcji, gdy Słońce znajduje się dokładnie pomiędzy Marsem a Ziemią[7]. Satelita znajdujący się w punkcie libracyjnym L4 lub L5 może służyć jako pośrednik w
@D3v0: @wytrzzeszcz: @darek-jg: dziekuję Wam bardzo za pomoc. Przyjmę, że z 20 min... Wlasnie oglądam film, w którym ma być transmisja na żywo surwiwalu na Marsie i jestem ciekaw jak te połączenie bedzie pokazane
@contrast: jeśli to transmisja w jedną stronę to i tak nie ma znaczenia opóźnienie bo nawet jak oglądasz mecz w tv to masz jakies tam opóźnienie i ci ono nie przeszkadza ;-)
Jako, że są zarzuty i jest oczernianie mnie, że rzekomo nie jestem Polakiem tylko ruskim to wrzucam dowód, że oczerniający mnie ludzie się mylą. Wszelkie nieodpowiednie komentarze szkalujące będą usuwane. #ukraina #rosja #wojna #wykop
#kosmos #mars #ares #fizyka #nauka #pytanie #kiciochpyta #fantastyka #faleradiowe
4-12 minut
Rozmowy pomiędzy Ziemią a Marsem mogłyby być wysoce niepraktyczne ze względu na opóźnienia w połączeniu, od 3 minut do 22 (w jedną stronę) w zależności od położenia planet względem słońca.
Bezpośrednie połączenie może zostać zablokowane na około 2 tygodnie okresu orbitalnego, w czasie trwania koniunkcji, gdy Słońce znajduje się dokładnie pomiędzy Marsem a Ziemią[7]. Satelita znajdujący się w punkcie libracyjnym L4 lub L5 może służyć jako pośrednik w
@D3v0: Wlaśnie zrobiłem napisy do niego https://www.wykop.pl/wpis/49859321/taka-ciekawostka-bo-moze-ktos-z-was-nie-slyszal-je/