Wpis z mikrobloga

Mirki, dostałem ofertę bezpłatnego stażu w #python i #django zdalnie od założyciela https://www.juniorjobsonly.com/ xD
Warto się w to pakować? Plus taki że to będzie realny projekt do CV, a z pracą i tak teraz ciężko ( ͡° ʖ̯ ͡°) No i gość sam się do mnie odezwał. Z jednej strony wezmę udział w czymś 'zyciowym', ale z drugiej nie wiem czy to nie jest troche ruchanie mnie na hajs bo roboty ponoć dużo xD

#programowanie #pytaniedoeksperta

Warto?

• Tak 33.3% (31)
  • Nie 66.7% (62)

Oddanych głosów: 93

• 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KevinMalone ale jak to ma wyglądać normalnie staż na pełny etat, czy mniej godzin? Jak mniej to możesz jeszcze rozważyć jeżeli nic lepszego nie znajdziesz. Znam parę firm gdzie na stażu płacą 4-5k ale dostać się trudno, generalnie żadna dobra firma nie pozwoli sobie na coś takiego jak darmowy staż na pełny etat nawet jakby mieli chętnych bo to im psuje opinie.
  • Odpowiedz
@ekjrwhrkjew: Dopytałem i generalnie to wygląda tak:
zespół działa asynchronicznie, tzn. mogę robić taski wtedy kiedy jestem przy komputerze. Ale jednak trzeba wyrobić tę normę x godzin w ciągu dnia, nie jest to pełny etat.

No i właśnie wysłałem pełno CV i nic lepszego nie znalazłem do tej pory, a i tak miałem zacząć ogarniać Django..
Chyba spróbuję, a jak odezwą się z jakiejś innej firmy to się przeniosę, bo
  • Odpowiedz
@KevinMalone generalnie to stażu najlepiej szukać gdzieś w marcu wtedy najwiecj rusza rekrutacji głównie pod studentów żeby mogli w Lipcu zacząć, jeżeli brak chajsu nie jest dla ciebie problem to możesz spróbować tak 2,3 miesiące popracować, zyskasz wpis do CV i najprawdopodobniej się czegoś nauczysz. Wszystko tak naprawdę zależy od tego jak tam wygląda praca, jeżeli poświęca ci czas i się tobą zaopiekują to być może warto.
  • Odpowiedz
@KevinMalone: Tak jak napisałeś wyżej bezpłatne staże to ruchanie na hajs, ale jeśli nie masz żadnych projektów/doświadczenia jakiegokolwiek(zakładam że nie masz) i tylko przerobiłeś kurs z udemy to moim zdaniem warto pójść nawet na ten darmowy. Praca komercyjna różni się całkowicie od klepania sobie kodu. Wszystko zależy na jakim aktualnie poziomie jesteś.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@IronHeisenberg1939: pracowałem ponad pół roku z pythonem ale bez django. Poza tym nie mam żadnego komercyjnego doświadczenia, dlatego się zgodziłem na ten staż

Nie mam nic do stracenia, a jak ktoś się odezwie z normalnej pracy to z tego mogę zrezygnować w każdej chwili
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@KevinMalone: robisz z siebie jelenia i psujesz rynek. Ja w 2008r kiedy rynek IT był pięć razy mniejszy dostawałem za staż całkiem niezły hajs. Do tego nie musiałem wyrabiać żadnych norm z taskami .
  • Odpowiedz
@Crisu: Może i robię, ale nie mam wyjścia. Mieszkam na totalnym zadupiu i zdalny staż to jedyne na co mogę liczyć, zresztą że ciągle wysyłam CV i jak tylko ktoś się odezwię to uciekam, bo jednak potrzebuję hajsu. No i druga sprawa, że dopiero skończyłem szkołę średnią a od października idę na studia zaocznie, więc fajnie by było mieć jakieś doświadczenie w realnym projekcie, zwłaszcza że tutaj pracuję z Django.
  • Odpowiedz