Wpis z mikrobloga

sorry, ale jeśli ktokolwiek był w jakichkolwiek górach, to od razu widzi że to nie jest 300m.

@cult_of_luna: myślę że każdy tutaj biegł na 60 metrów, to chyba obowiązkowe na w-fie w podstawówce, trzeba mieć oczy w dupie żeby pomyśleć że ta szklana półka jest na 5x większej wysokości. 60 metrów to się przebiegało w poniżej 8 sekund, 300 metrów w poniżej minuty, a jak patrzę na to zdjęcie to raczej
ale jeśli ktokolwiek był w jakichkolwiek górach, to od razu widzi że to nie jest 300m. Na 300m zawieszony jest szklany most z obrazka poniżej. A ta ścieżka na zdjęciu jest prawie 1,5km powyżej dna doliny ¯_(ツ)_/¯

@cult_of_luna: Mówisz o przewyższeniu na zdjęciu OPa?

To faktycznie znasz się na rzeczy. Pionowych półtorakolometrowych ścian skalnych nie ma (nigdzie na świecie). ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Aż sobie z ciekawości
To faktycznie znasz się na rzeczy. Pionowych półtorakolometrowych ścian skalnych nie ma (nigdzie na świecie). ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@KEjAf: widzę że Ty się znasz. A do tego jesteś przekonany o swojej racji mimo że piszesz głupoty. Ale po kolei.

1)

Pionowych półtorakolometrowych ścian skalnych nie ma (nigdzie na świecie). ( ͡° ͜ʖ ͡°)

OP napisał "szklany most o wysokości". Ani to most,
Pobierz
źródło: comment_1593543529bmwpTRHGRxyAggkgxEWeZR.jpg
@starnak: @cult_of_luna: Byłem na obu. Ten wzdłuż klifu (na górze Tianmen) zrobił na mnie większe wrażenie. Ścieżka prowadzi dookoła góry i chyba 3 razy są własnie takie fragmenty szklane. Szklany most Zhangjiajie w teorii jest większą atrakcją ale robi mniejsze wrażenie. Niżej foto które zrobiłem. Teraz prawie w każdych chińskiej górach budują szklane mosty bo taka atrakcja się dobrze sprzedaje.

Jeśli ktoś byłby ciekawy jak tam trafić to zapraszam:
https://codeandtravels.com/adventure/gora-tianmen-brama-do-nieba/#Szklane_sciezki
Pobierz
źródło: comment_1593545053EpfpBpU9Fb3WB3sCYxOa3R.jpg
U nas zatłukliby za sam pomysł takiego mostu w tarach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I nie mam na myśli ekologów, tylko fanatycznych turystów górskich, którzy gardzą i plują na każdego kto nie jest "rasowym" turystą i nie je mchu i paproci ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Możecie oponować, ale już się naczytałem, to są naprawdę agresywni ludzie wbrew pozorom.
@cult_of_luna: A się rozpisałeś. ( ͡º ͜ʖ͡º)

ale jeśli ktokolwiek był w jakichkolwiek górach, to od razu widzi że to nie jest 300m.

Ok. wyguglałem na szybko tyle ile napisałem, a aż tyle na obrazku nie widać (raczej połowę tego).

No to "od razu widzę bo byłem w górach i znam się na tym", czy "wyguglowałem i tyle (błędnie) znalazłem"?

To drugie. ( ͡° ͜
No to "od razu widzę bo byłem w górach i znam się na tym"

@KEjAf: tak, właśnie to. Widzę że na kadrze do "ziemi" jest więcej niż 300m. Znalazłem że jest ponad 1400m do dna doliny co też jest bliskie prawdy i to napisałem.

bo o ten kawałek mi chodziło

A mi nigdzie nie chodziło o TEN kawałek, nie pisałem o żadnej ścianie, ubzdurałeś coś sobie. Powtórzę się - napisałem że
@cult_of_luna: W ogóle nie chcę z Tobą dyskutować, ale skoro się tak rozpisałeś, to Ci odpowiedziałem.

A poprzednio chciałem tylko zwrócić uwagę na to że nie masz racji. Jeśli chcesz, możesz dalej myśleć że masz rację, to nie mój problem, jakkolwiek, nie masz jej. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zwróciłeś uwagę OPowi, że na jego zdjęciu jest dużo więcej wysokości niż napisał, ja napisałem że OP jest zdecydownie
@KEjAf:

A jeśli pisząc o 1500 miałeś na myśli jakąś wysokość nad jakimś dnem doliny wioskę dalej, to tym gorzej, bo to znaczy że piszesz jakieś kompletne bzdury "na tym zdjęciu jest więcej niż 300m, bo 1500m jest poza zdjęciem", nonsens.

Ostatni raz... Napisałem dosłownie - na obrazku widać że to nie jest 300m (pokazałem że jest 600 w odpowiedzi do Twoich wywodów), a ta ścieżka jest prawie 1.5km powyżej dna
Twoje zdjęcie mostu do którego to porównujesz jest dobrym porównaniem (jest z zupełnie innej perspektywy, większej odległości, z dłuższą ogniskową, to zupełnie zmienia percepcję wysokości),

@KEjAf: #!$%@?, typie, zrozum. Ja nie porównuje tego mostu żeby pokazać różnice. OP pomylił obiekty. Szklany most o którym pisał to ten z drugiego obrazka, w tych samych górach i on rzeczywiście jest na wysokości 300m przewieszony.