Wpis z mikrobloga

PiS wyprał ludziom mózgi retoryką "a za PO" i "przez 8 ostatnich lat". Czym tak w ogóle PO - pytam przeciwników - tak Wam zaszło za skórę?

Ja z lat 2010-2015 (miałem 21-26 lat) mam raczej dobre wspomnienia jeśli chodzi o aspekt gospodarczy (JDG założona w 2013, nadal działa), o rolę Polski na arenie międzynarodowej, o inwestycje - zwłaszcza autostrady, S-ki, obwodnice i węzły drogowe, inwestycje w kolej i lotniska.

#polityka #wybory
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@smieszalke: 500+, emerytura 500+, 300+, Plus przyznanie podmiotowości "wyborcom odrzuconym".

To ostatnie jest kluczowe. Pis konsekwentnie zwraca się do tych z małych miejscowości, czy z podstawowym wykształceniem i mówi im - LICZYCIE SIĘ, jesteście tak samo ważni jak ci z wielkich miast, czy po studiach.
Kiedyś głosowali na SLD, potem na Samoobronę, bo tak ich reprezentowała, aż wreszcie przyszedł do nich PIS.

To wytworzyło tak głębokie poczucie przynależności do PIS że nie sposób ich oderwać. Żadne afery, żadne
  • Odpowiedz
@smieszalke: nie ma nic bardziej w-----------o niż wyborcy pis którzy mówią jak to dobrze za PiSu a że za po to nic było. To że rządy po przypadły na kryzys (przez który przeszliśmy bardzo dobrze) a rządy pis na najlepszą koniunkturę jaka mogła być to taki drobny szczegół.
  • Odpowiedz
@Renifer60: podwyższenie - w tamtym czasie - było raczej mocno uzasadnione, nie sądzisz? Ale ok, przyjmuję argument, że podniesienie było zapowiadane jako przejściowe na czas kryzysu, ale zostało na dłużej - dla niektórych mogło to być krzywdzące.
  • Odpowiedz
@Renifer60: hah tak, imigranci to było działo ciężkiego kalibru ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ale tego nie kupuję - tutaj PO nie miało nic do rzeczy, PiS sam sobie propagandowo stworzył wroga i dzielnie "bronił" przed nim Polskę. Chociaż czy rzeczywiście "bronił" patrząc na to jak wyglądają dane o liczbie migrantów/pozwoleń na pobyt/pracę w ostatnich latach?
  • Odpowiedz