Wpis z mikrobloga

@xdrcftvgy: z tego co się orientuję (mogę się mylić) to zarówno w tamtych jak i tych wyborach PIS otrzymał najwięcej głosów od osób z emigracji. Uważasz, że z tego powodu postanowią wrócić? Po co? 500 zł, które i tak samo oddadzą w postaci m.in podatków?
@wrzesien: ja oczywiście nikogo nie wrzucam do jednego worka, ale uważam, że Ci zagraniczni wyborcy to w zdecydowanej większości starsze pokolenie, które kierują się przede wszystkim wiarą, a nie programem kandydata czy też chęci zmienienia NAM czegoś na lepsze.
Moje zdanie, specjalistą nie jestem
@xewep10: a kto Ci powiedział że mają wy#$%@%? właśnie zagraniczni wyborcy to ludzie młodzi którzy wzięli sprawy w swoje ręce i wyjechali na zachód, a nie siedzą w tym bagnie na tagu #przegryw
weź pod uwagę że gdyby ludzie na emigracji przestali nagle przesyłać zarobione pieniądze do kraju, to już dawno by to wszystko pie$dolło z hukiem.
@wrzesien: nie do końca rozumiem co masz na myśli pisząc "czy emigranci kiedykolwiek pozwolili komuś dojść do władzy?" ?

@jakisnick4: Po 1. w jednym z komentarzy pisałem, że oczywiście nie wrzucam wszystkich emigrantów do jednego worka.

Po 2. dodając ten wpis miałem na myśli przede wszystkim osoby, które po prostu wynieśli się na stałe i nie myślą o powrocie.
Podam Ci przykład chociażby mojego wujka, który od wielu lat siedzi
nie do końca rozumiem co masz na myśli pisząc "czy emigranci kiedykolwiek pozwolili komuś dojść do władzy?" ?

@xewep10: Czy ich głosy dały komuś większość parlamentarną albo fotel prezydenta?
@xewep10: Kolejny pacan co uwaza ze to wszystko wina osob na emigracji. Przywitaj sie z tym guyxD, czy cholera wie jaki on mial nick. Ta wiekszosc glosow ktora jest na dudela to osoby w pl, a nie ci co emigruja. Kumpel ktory mieszka w PL majac 28 lat uwaza ze dudel to najlepsze co moze byc dla osob w PL, wiec pozdrawiam tych polakow ktorzy glosuja na dudela.

Kolejna wtopa, gdzie
@xewep10: genialny wpis. gratuluje zarobiles 15 groszy za bycie pacanem.

Zabranie rodowitemu polakowi prawa glosu to, to samo co robic ograniczenia. Nie wazne gdzie jest, ma prawo i tyle.