Wpis z mikrobloga

A podobno najważniejsza jest gospodarka xD

@Filippa: Ja wiem, że cię nie chcieli w neuropie i pewnie dlatego nie wiesz, że jeden z oficerów neuropejskich sam przynał, że światopogląd >> gospodarka. Także bk z ciebie.
@Filippa: Nie ogarniam, czemu wy w tej swojej wojence, tak szufladkujecie ludzi?

I w taki oto sposób wyborcy #konfederacja chcą świadomie przeciągnąć dyktaturę kaczystowską na kolejne lata.

Fajny i mocny tekst. Po zmianie "wyborcy konfederacja" na "wyborca bosaka/konfederacji?" dałbym Ci plusa.
Ale jako trochę urażony wyborca konfederacji i nie Bosaka, nie dam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@jPaolo2: @10ctcOV: xD Tak, trójpodział władzy i to, że nie będzie popychadłem kaczora tylko lidera własnej partii to bardzo zasadnicze z punktu widzenia przeciętnego Kowalskiego. Jebnijcie łbami w ścianę na otrzeźwienie (przynajmniej żeby publicznie nie pieprzyć takich głupot).
@Filippa: spójrz na to szerzej. Wyborcy konfederacji albo nie chcą głosować albo deklarują, że zagłosują na Trzaskowskiego. Takie, z tego co można zaobserwować, są nastroje tu na wykopie. Jeżeli przełoży się to na nastroje w całym kraju, duda dostanie circa 45 procent ;)
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Filippa: ale w kwestii gospodarki oni przecież się nie różnią. Trzaskowski żarliwie zapewnia, że jest za rozdawnictwem socjalu, a 500+ na pierwsze dziecko to przecież pomysł PO.
tak więc pozostaje tylko światopogląd
@Filippa: To obczaj dużo bardziej plusowane wpisy wyborców konfy, że idą na Trzaskowskiego zamiast tego płaczu. Dodatkowo obrażanie wyborców konfy nie wpłynie pozytywnie na przekaz. W konfie sa też między innymi narodowcy, jeśli juz to raczej oni mają większy dylemat niż osoby z wolnościowymi poglądami. Pis to socjal pełną parą. A to przeczy wszelkim zasadom. Trzaskowski nie jest lepszy, ale od niego oczekuję tylko zatrzymania/spowolnienia tego spadku polskiej gospodarki.Z dudą to
Bo Trzaskowski im nie pasuje światopoglądowo.

@Filippa: A co jeśli mi nie pasuje zarówno światopoglądowo jak i gospodarczo? Przecież POKO proponuje jakieś chore 10k+ na ekoremonty, 100+ na kino dla gówniaków i inne kretynizmy (poza utrzymaniem obecnych kretynizmów PiSu).

Jak wyborcy Trzaskowskiego tego nie widzą? Co on ma do zaoferowania poza "byciem antyPiSem" dla takiego wyborcy Konfederacji? Tak na chłodno pomyśl...

PO pozbawiło się głosów wielu Konfederatów właśnie przez zabawę w
zapewni jakąś obstrukcję aż do następnych wyborów parlamentarnych

@jPaolo2: Czyli zależy, żeby ta karuzela nigdy się nie zatrzymała i wszystko było według sprawdzonego schematu - najpierw jedni złodzieje, potem trochę drudzy, żeby pierwsi znów mogli wrócić.

Mi zależy na wykolejeniu tego burdelu. Niech więc pędzi.
@Bartholomew: jak wolisz schemat węgierski to proszę bardzo, daj głos na pacynkę karakana
orban tak pozmieniał ordynację wyborczą, że fidesz wygrałby każde wybory od 1989 r., nawet te kiedy był w opozycji
myślisz, że karakan nie postąpi tak samo i nie zarżnie małych partii?
@jPaolo2: Małe partie nie są do niczego potrzebne. Potrzebne jest bankructwo i otrzeźwienie wyborców prowadzące do zmiany systemu. Nie wiem, może musi wymrzeć pokolenie niewolników. To jest potrzebne a nie ciągła wymiana jednego złodzieja na drugiego.
@Bartholomew: to popatrz se na bratanków i zobacz ile ludzi "otrzeźwiało" po tym jak orban zruchał im państwo i wprowadził "ustawę niewolniczą" na zlecenie niemieckich koncernów
masowe protesty, i co? i gówno, bo fidesz kontroluje media centralne i lokalne, sądy, ordynację, wszystkie spółki państwowe
A podobno najważniejsza jest gospodarka xD

@Filippa: A czytałaś aby program wyborczy Trzaska? Przecież jeśli on gada, że ma poglądy gospodarcze zbliżone do wyborców Bosaka, to albo ordynarnie łże, albo nie czytał własnego programu