Wpis z mikrobloga

Przechodzę z Mi9T na iPhone X, po 6 latach z Androidem. Mam nadzieję, że to słuszna decyzja i mnie iOS nie zrazi. Głównie się kierowałem znajomymi, którzy jak już kupują jakiś model iPhone to wymieniają go dopiero po 3-4 latach. Choć to Xiaomi złe nie jest i pewnie idę na jakieś kompromisy, to mam nadzieję że ten iPhone posłuży.
#iphone #apple
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ale to kupiłeś ze względu na znajomych czy dla siebie? :D Moim zdaniem warto czasem poeskperymentować z innym systemem, jak nie będziesz mógł się przekonać to zawsze możesz wrócić do Androida
  • Odpowiedz
@kamtag: Dla siebie, lubię jak coś działa i nie trzeba tego wymieniać. Sam fakt mnie irytował, że jak ja miałem już dobre dwa modele z Androidem, a bo to zaczynało mulić, a to przestało być wspierane, to oni nadal z tym jednym i tym samym modelem iPhone. Przejechałem się też na marce Honor, która po jednej aktualizacji po premierze porzuciła praktycznie telefon.
Pewnie trudno będzie się przestawić, bo nigdy nie
  • Odpowiedz
@aircod: Ehh miałem podobne doświadczenia :D Najpierw miałem Samsunga (flagowiec), w którym porzucili aktualizację ze względu na zbyt małą ilość pamięci RAM (1 GB, ówczesne smartfony z 512MB dostały aktualizację, na custom romie system w nowszej wersji działał bez problemu), potem LG który padł po 2 latach, ze względu na wadę fabryczną. W między czasie miałem okazję zakupu iPhone poniżej ceny rynkowej i stwierdziłem że zobacze z ciekawości i w
  • Odpowiedz
@kamtag: O, dobrze słyszeć osobę, która też przechodziła z Androida. Też zastanawiałem się trochę nad 11, ale jednak ten Xiaomi przyzwyczaił mnie strasznie do Amoleda i jakoś nie wyobrażam sobie już telefonu bez takiego wyświetlacza.
@Singularity00 No i właśnie tego głównie oczekuje. Android mnie często denerwował natłokiem opcji, MIUI lubi ubijać sobie aplikacje. Sytuacja z rana: zero powiadomień, a nagle jak obudziłem ekran to wysłał mi ich 50 na
  • Odpowiedz
@aircod: na pewno się nie zawiedziesz o ile nie będziesz uparcie próbował kopiować filozofii Androida -> tu sporo działa inaczej ale po przywyknięciu człowiek docenia tą prostotę i... logikę w tym jak coś się robi/coś działa. Niestety Android "uczy" wielu złych nawyków przez co czasem przejście bywa upierdliwe jak ktoś nie chce się otworzyć na inne podejście.
Jeśli chodzi o to co piszesz z powiadomieniami to pewnie coś związane z
  • Odpowiedz
@aircod: Jasne, rozumiem, X to nadal dobra opcja. Ja swego czasu nawet byłem hejterem apple na wykopie (miałem wtedy inny nick), ale teraz już nie wpadam w fanboyostwo xD Nie będę już spamować w tym wątku, daj znać jak Ci się będzie sprawować po czasie :)
  • Odpowiedz
@aircod: jak przechodzisz to pierwsza rada, nie ubijaj aplikacji w tle. Nie trzeba. iOS sam sobie tym zarządza. Podobno nawet jest to „szkodliwe” ;)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Zsan: Właśnie to mnie zastanawiało, bo trochę się tym w sklepie bawiłem. W iPhonie nie ma przycisku do czyszczenia wszystkich aplikacji z pamięci, da się wyłącznie maksymalnie chyba z trzy na multi-touch. A przyznam, że na Androidzie to odruch. Dobrze wiedzieć!
  • Odpowiedz
@aircod: no ja mam na samym początku aplikacje które uruchamiałem wiele miesięcy temu. Oczywiście po ich otwarciu nie wrócę tam gdzie byłem, ale ich obecność nie obniża wydajność telefonu. Na iphone jest aplikacja Porady którą warto sobie poczytać jak to jest Twój pierwszy telefon z iOS.
  • Odpowiedz