Wpis z mikrobloga

Na jakie firmy patrzeć w wędkach feeder do 100-150 zł. Dużo osób polecało wędkę mikado trython ale większość tych opinii ma nawet prawie 10 lat. Na youtube jakiś gościu kupił tą mikado i odesłał z powodu marnej jakości i kupił wędkę mistrall Zino feeder z której już był zadowolony. Tak wiem że w tym budżecie są wędki gówniane ale szukam takiej najmniej gównianej. Na allegro widziałem też wędki rumpol, jeszcze tańsze od tych mikado i mistrall.
#wedkarstwo
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Koniasz: daj sobie spokój z wynalazkami, jak już coś to weź sobie kij jaki mieści się w Twoim budżecie od Robinsona czy tam Mikado. Zawsze daje to większą pewności i brak problemów z naprawą gwarancyjną w razie potrzeby.
  • Odpowiedz
@Koniasz: Mam dwa trythony i nie mam z nimi najmniejszych problemów. Polecam ogólnie.

Opinie 10-letnie nie są złe, w wędkarstwie jak trafi się jakiś dobry design to jest grillowany do końca. Ilość kołowrotków, które wyszły z bazy Zaubera od Ryobi też zachwyca. Jak coś działa to będą robić. A czy jest coś lepszego, nowego? Pewnie coś się trafi, wszak technologia idzie do przodu. Ogólnie Mikado, Mistrall, Mitchell (spinning) i Okuma
  • Odpowiedz
daj sobie spokój z wynalazkami

@belzebubek6: Dzięki. Jak rozumiem z tymi wynalazkami to masz na myśli rumpola. Używałeś ich wędek ? bo z tego co zerkam to taki FEEDER RUMPOL CARBON BRAVO jest reklamowany jako wędzisko węglowe w cenie 75zł. Wiesz jeżeli ten rumpol jest jakości tych tanich mikado to nie przeszkadza mi brak logo znanej firmy. Bo jeżeli to wszystko wychodzi spod jednej chińskiej fabryki z kosmetycznymi zmianami to wszystko mi jedno jakie logo będzie na wędce.

Mam dwa trythony i nie mam z nimi najmniejszych problemów. Polecam
  • Odpowiedz
no nie leje się ten kijek, akcja dość szybka ale nie powiedziałbym że sztywna.

@empary: A wiesz który dokładnie masz model? Z tego co widzę na ich stronie to ta wędka ma modele o akcji szybkiej i średniej.
  • Odpowiedz
  • 0
@Koniasz mam ten kijek od Mikado 390 dla i 100 gr wyrzutu według mnie na małe i średnie rzeki to on się nada ale na duże już niekoniecznie. Straszna z niego klucha ciężko zatrzymać nim jakąś większą rybę. Ale tak do powiedzmy ryb poniżej 2kg się nada. Jakość w miarę dobra bo mam go 7 lat i narazie tylko lekki ubytek lakieru w miejscu gdzie wędka dotyka podpórki.
  • Odpowiedz