Wpis z mikrobloga

  • 19
@SKYFander ja to robię na patelni. Najważniejsze to dokładnie owinąć ser.
A po kolei:
Ser kroję na dwa plastry, jeden trzeba wydrążyć żeby zrobić miejsce na papryki. Dosyć ważna sprawa, bo jeśli tylko położysz papryki na serze to całość się wyleje.
Całość składamy i ja w tym miejscu zrobiłem sobie przerwę na kawkę, żeby papryka odciekła. W kontakcie ze słonym serem puści sok, który oczywiście trzeba odlać.
Etap najważniejszy - zawijanie w boczek, kup pokrojony w cienkie plastry. Ser nie może prześwitywać, boczku nie żałować( ͡° ͜ʖ ͡°)
Całość kładę na zimnej patelni i na małym ogniu wytapiam boczek, chodzi o to żeby konkretne plastry się "zespoliły" ze sobą - kolor nadamy później, po kilku minutach przewracam na
M.....l - @SKYFander ja to robię na patelni. Najważniejsze to dokładnie owinąć ser. 
...

źródło: comment_1592757014nbbRiGtNaFcW5JV0ISWc4L.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@vegetassj1 chyba w Aldi. Potrzebujesz camembert typowo niemiecki (twardy i zwarty, nie używaj La Rustique i innych mocno kremowych serów, bo się rozleją), boczek wędzony krojony w cienkie plastry, papryczki jalapeño (te akurat z makro - sporo tego używam więc kupuję duże puszki chyba 2kg, mniejsze ilości na pewno są do kupienia w Auchan) i masło ¯_(ツ)_/¯

Można kombinować z wsadem, ja czekam na czerwone porzeczki, bo co prawda jalapeño nie
  • Odpowiedz