#motoryzacja #tesla często ładujecie swoje Tesle? Jak wygląda sprawa nieco nadprogramowych, autostradowych prędkości? Bo podobno prund w oczach znika i 500 km zasięgu zmienia się szybko w 50. ( ͡°͜ʖ͡°)
@laydee_blyat: codziennie parkuję w garażu, podłączam kabel i rano mam naładowane (tak naprawdę w ok. 2 godziny się ładuje) na nocnej taryfie.
Przy 120 zasięg jest bliski reklamowanemu, przy 140 z 400 robi się 300, powyżej to już gorzej ale też nie 50. Jechałem parę razy blisko 200 to było zużycie na poziomie 350-400 Wh/km. Jak są temperatury typu 20 stopni i jadę spokojnie to średnia jest 180 Wh/km.
@diogene: jeszcze bede pytal kiedys, ale przy okazji - jak tam stan baterii? czytalem gdzies ze kazdy zaleca ładowanie do 80%, a jak trip to 100%, pytam, bo myślałem nad ładowaniem dzień w dzień, tzn, przyjeżdzam i na noc się ładuje, gdzieś jeżdżę, coś tam, przyjeżdzam i znów do gniazdka. Mocno to negatywnie wpływa na ogólny stan baterii czy nie?
Przy 120 zasięg jest bliski reklamowanemu, przy 140 z 400 robi się 300, powyżej to już gorzej ale też nie 50. Jechałem parę razy blisko 200 to było zużycie na poziomie 350-400 Wh/km. Jak są temperatury typu 20 stopni i jadę spokojnie to średnia jest 180 Wh/km.
Ja myślę o dokupieniu starego roadstera dla zabawy :D ale szkoda że teraz to jest wolniejszy od budżetowej trójki, za to wygląd fajny.