Aktywne Wpisy

Kalinke01 +142
Barbara "Miska Olejowa" Cugowska – znana w świecie F1 jako godna następczyni Aldony "Przepustnicy" Marciniak. Tak, moi drodzy. Największa rywalizacja w tym sporcie toczy się nie na torze, a w pokojach hotelowych, toi-toiach i garażach, które są zamykane pod pretekstem "poufnych prac" nad konstrukcją. To wtedy nasza kokietka zmaga się z "Przepustnicą" o tytuł największej padokowej nimfy. "Miska Olejowa" doskonale zdaje sobie sprawę, że w tegorocznej stawce F1 jest aż sześciu debiutantów,
źródło: Gutowska
Pobierz
freedomseeker +21

Potrzebuję odpalić niewielką bazę danych. Mam możliwe takie rozwiązania. Które najlepsze? Największą wadą winserver dla mnie to że muszę kupić licencję i pożera dość sporo zasobów (to akurat mniej ważne). System myślę odpalić w proxmoxie.
Co wybrać?
potrzebuję do tego programu, a on wspiera tylko te dwie
Kupiłem poleasingowy server tx120, do tego dokupie 2 nowe dyski ssd w raid i powinno byc w miare ok. Lokalnie zawsze bedzie szybciej dzialalo. Nie mam swiatlowodu i rozwiazania lokalne duzo szybciej dzialaja w porownaniu do vps
źródło: comment_1592734114RSr37MKK87S54RQbd5N4Kp.jpg
PobierzMariadb to fork (nie reimplementacja) mysql. Mysql to prawdopodobnie najpopularniejsza baza danych ze wzgledu na niski prog wejscia. Srednio sie nadaje do duzych projektow.
Postgresql to jedna z powazniejszych