@anonymous_derp: heh, to nie jest #zerocarb bo jaja zawierają glukozę ;) Małe ilości, ale zawierają w granicach 1% masy AFAIR. Ja już pisałem, że osobiście wrzuciłbym do takiej diety zieleniny, bo dla przykładu witaminy K (filochinonu) w takiej diecie nie będzie. Wapnia też by trochę wpadło. I manganu. I witaminy C.
A jak już żadna roślina nie może być to suplementował bym spirulinę. Nie mam niestety żadnych 100%
heh, to nie jest #zerocarb bo jaja zawierają glukozę ;) Małe ilości, ale zawierają w granicach 1% masy AFAIR.
Nie ja to nazywałem. Wszystkie nazwy są w jakimś sensie wybrakowane. ¯\_(ツ)_/¯
Ja już pisałem, że osobiście wrzuciłbym do takiej diety zieleniny, bo dla przykładu witaminy K (filochinonu) w takiej diecie nie będzie. Wapnia też by trochę wpadło. I manganu. I witaminy C.
Jeśli chodzi o wapń, to gęstość kości mi się zwiększyła, nie zmniejszyła.
Masz jakieś dane na temat tego, że wapń dietetyczny wpływa na zwiększenie gęstości kości? Z tego co wiem to magnez, białko, ewentualnie witamina D i K2 mają w tym aspekcie potwierdzony wpływ. Wapń dietetyczny służy przede wszystkich jako "wolny" elektrolit w procesie przewodnictwa
Masz jakieś dane na temat tego, że wapń dietetyczny wpływa na zwiększenie gęstości kości? Z tego co wiem to magnez, białko, ewentualnie witamina D i K2 mają w tym aspekcie potwierdzony wpływ. Wapń dietetyczny służy przede wszystkich jako "wolny" elektrolit w procesie przewodnictwa nerwowego.
Kości są magazynem wapnia (i innych minerałów) dla organizmu. Jeśli miałbym długoterminowy niedobór mineralny, to spodziewałbym się spadku gęstości, wskutek resorpcji.
Zazdroszczę Wam że se możecie o każdej porze iść po coś do żabki czy innego sklepu. Ja najbliższą mam dopiero w powiatowym (ponad 20 kilometrów)... #przegryw
Do czarnolistowania: #69762700e1624c438ad6d2981e4698a7
#bederzigol #keto #gotujzwykopem #carnivore #zerocarb #dietakarniwora #jedzenie #jedzzwykopem #dieta #masa
Smacznego!
Komentarz usunięty przez moderatora
A jak już żadna roślina nie może być to suplementował bym spirulinę. Nie mam niestety żadnych 100%
Nie ja to nazywałem. Wszystkie nazwy są w jakimś sensie wybrakowane. ¯\_(ツ)_/¯
Rekomendacje
Masz jakieś dane na temat tego, że wapń dietetyczny wpływa na zwiększenie gęstości kości? Z tego co wiem to magnez, białko, ewentualnie witamina D i K2 mają w tym aspekcie potwierdzony wpływ. Wapń dietetyczny służy przede wszystkich jako "wolny" elektrolit w procesie przewodnictwa
Kości są magazynem wapnia (i innych minerałów) dla organizmu. Jeśli miałbym długoterminowy niedobór mineralny, to spodziewałbym się spadku gęstości, wskutek resorpcji.
https://en.wikipedia.org/wiki/Bone_resorption