Wpis z mikrobloga

#prawo #pracbaza #prawopracy

Witam wszystkich potrzebuje coś skonsultować, bo nie jestem pewien czy mój Janusz odwala ( tzn wiem że odwala ale czy to legalne).

Ale od początku.

Pracuje w sklepie odzieżowym na umowę o pracę. Złożyłem wypowiedzenie w związku z czym pracuje tam do końca lipca. I tutaj zaczyna się całą jazda. Jako że mam 88 godzin urlopu do wykorzystania, to w następnym miesiącu zostanie mi on narzucony, tutaj sytuacja jasna i bez spiny.

ALE

Chcą mi zrobić dni urlopowe po 12h na dzień zamiast normalnych 8 mimo że pracuje od maja po 7-8 godzin dziennie i z 11 dni urlopu robi się ledwo ponad 7... Jak dla mnie nie dość że to jest pluci mi w twarz po takim czasie jaki tam spędziłem to jeszcze chciałbym się spytać czy jest to zwyczajnie legalne.
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@Reiter nowa prace już mam ogarnięta, tylko chciałem normalnie pracować do końca, ale jeżeli nie zmienia zdania to wale L4 i mam ich w dupie
  • Odpowiedz
@Judalke jest to legalne jeśli pracujesz w systemie równoważnym, a okres rozliczeniowy jest dłuższy niż miesiąc i wcześniejsze dni pracy były krótsze/było ich mniej. Chociaż podejrzewam że w tym przypadku jest to po prostu januszowskie zagranie.
  • Odpowiedz