Wpis z mikrobloga

Zdrowsze słodkości ciąg dalszy.

Pierwszy raz zrobiłam dzisiaj budyń z kaszy jaglanej i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona! Lekko słodki, elegancko wygładzony, syty, o odpowiedniej konsystencji. Nie wiem nawet, czy nie powinnam pokusić się o twierdzenie, że jest lepszy niż ten 'tradycyjny' torebkowy. Jedno jest pewne - pierwszy raz nie będzie w tym wypadku ostatnim :)

Do przygotowania takiego budyniu użyłam 40g kaszy jaglanej, którą ugotowałam najpierw na wodzie, a pod koniec dodałam 120ml mleka owsianego, czekając aż będzie pyrkało. Do tego dodałam pół banana i kakao. Wszystko zblendowałam i gotowe :)

Dla osób, które potrzebują mocniejszego dosłodzenia proponuje dodać całego banana i trochę miodu.

#gotujzwykopem #cosslodkiego
b.....k - Zdrowsze słodkości ciąg dalszy.

Pierwszy raz zrobiłam dzisiaj budyń z ka...

źródło: comment_1592341439dRigFR9Mhl42NsXKi9GPrm.jpg

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ja dla kontrastu wpisu, o*ebałam przed chwilą całą patelnię warzyw smażonych, kilka papryk, cebula, kabaczek mały, por, marchew, skrawki cieniutkie gulaszowego mięska, przyprawy, tak o, na pałę trochę wrzucałam, nigdy nie korzystam z przepisów, przeważnie smakuje :)
  • Odpowiedz