Wpis z mikrobloga

#elektryka #elektroda
Mireczki, mam zamiar wymienić rozdzielkę w garażu. Będę potrzebował nowej plastikowej skrzynki, która pomieści 2 pojedyńcze wyłączniki nadprądowe oraz 1 trójfazowego wyłącznika nadprądowego. Nie pracuje w budowlance więc się nie orientuję. Warto dopłacać do jakichś firm? Przykładowo Schradera. No i nie wiem jakie nastawy, chyba wezmę 2xB16 i C16
  • 11
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Rouksa: różnice są, w dodatkach których nie użyjesz. Jeśli garaż nie jest ogrzewany albo jest tam wilgoć wybierz szczelna. Przydałby się bezpiecznik różnicowy żeby nie latać do głównej skrzynki w domu jak coś sprzegniesz... Jeden 3 fazy lub nawet drugi na 1f. Zrób osobne zabezpieczenie na światło i urządzenia, jak padnie obwód urządzeń, nadal będziesz mieć widno.
@Rouksa: Skoro pracujesz w branży, to po co pytasz? Przecież montujesz tego w setkach sztuk...
Hager schneider, schrack, cokolwiek. Każdy producent ma kilka serii aparatów. Takie aby się pochwalić i takie aby wygrać przetarg. Weź najtańsze co popularne na rynku. Będzie dobrze.
@lotos10: Napisałem, że nie pracuję w budowlance. Pracuję jako elektromonter na kopalni, więc na co dzień nie mam żadnej styczności z "powierzchniowymi" instalacjami elektrycznymi