Wpis z mikrobloga

tl dr Jeśli macie jakieś bliskie osoby ze wsi to polecam się wybrać i spróbować z nimi porozmawiać. Zdziwicie się, jak media zrobiły im gówno z mózgu oraz jak bardzo te osoby się zmieniły łykając tę ordynarną propagandę.

idźcie na wybory i wybierzcie mądrze, bo starzy ludzie zgotują wam piekło.

Pojechałem sobie do babci na czereśnie, bo jakby tu nie skorzystać z kilku ostatnich dni na prowincji. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Tak się złożyło, że były u niej jakieś dwie koleżanki. Jeśli jesteście ciekawi jakie są tematy rozmów to są dwa. Jeden odnośnie kolejnych umierających ludzi na wsi i jednocześnie braku młodych. Drugi zaś ordynarna polityka. I o tym chciałbym napisać kilka zdań. Mianowicie, przez cały okres dorastania nikt specjalnie nie poruszał tutaj kwestii politycznych. Każdy żył swoim życiem, a rozmowy opierały się głównie na komentowaniu codzienności. Kwestia tego, że za każdym razem kiedy odwiedzam dziadków to siłą rzeczy wjeżdża ten temat i nie ma możliwości zgaszenia jego w zarodku. Ale do rzeczy.

Tak się składa, że owe panie z miejsca narzuciły temat polityczny (pewnie licząc na moją aprobatę). Zaczęło się z grubej rury, bo od razu zarzuciły kłamstwo mediom i 'robienie z gejów zła całego świata'. Nie komentowałem, bo po co. Ale te kontynuowały, iż rzekome media chcą ich obsmarować i przypisują im pedofile, a to przecież tak nie jest. I w tym momencie wkraczam ja. Odbiłem tylko piłeczkę niewinną aferą odnośnie tej pary gejów która molestowała adoptowane dziecko. I się zaczęło. Gówno ożyło. 'Hurr dowód anegdotyczny się nie liczy', 'badania z całego świata nie wykazują korelacji'. Od razu wjazd na narodowców i Marsz Niepodległości. Bosak i Braun w roli głównej jako wielcy orędownicy homofobii i katolstwa całego świata. Swoją drogą rzuciłem lekką ironią, gdzie może i ja chodzę na te marsze. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Chwila zawahania, jednak chyba załapały, bo tylko się uśmiechnęły i moja babcia przekornie odchrząknęła tylko, że by się mnie wyparła, ale ma nadzieję, że pozostanę przy słusznych poglądach. XDDD

Wiedząc, że nici z dyskusji, bo i tak żaden argument nie dociera, a wszystko obracają na swoją stronę lewackimi badaniami, starałem się uciąć temat. Nie dawały jednak za wygraną. Padło pytanie. 'A ty będziesz głosował na Trzaskowskiego?' Swoją drogą fajnie, że pytanie z tezą. Stanowczo zaprzeczyłem i dodałem, że Bosak, a później Duda dostanie mój głos. Wtem gówno wylało się po raz drugi. Kolejna fala tsunami niczym z warszawskiej czajki. Umysł lewaków nie jest zbytnio rozbudowany, więc można było się domyślić co wydedukują. Tak było też tym razem. Pomiędzy ich zarzutami padały takie komentarze, gdzie 'młodzi to już powariowali i chcą na prawaków głosować', 'komuchy będą rozbudowywać socjal i podatki zamiast stawiać na wolny rynek', czy 'głosuj na Trzaskowskiego to chociaż nie staniemy się państwem autokratycznym'. Chciałem się najeść czereśni, a zachłysnąłem się kałem wprost z liberalnej, prywatnej telewizji.

A potem dziw, że tylko tutaj ludzie umierają, a młodzi za wszelką cenę starają się uciec z tej dziury. Mimo wszystko zalecałbym każdemu zetknięcie się z taką rzeczywistością. Może to by popchnęło tych wszystkich biernych, którzy nie chodzą na wybory. Daje to do myślenia, bo sam będąc oczytaną, dywersyfikującą informacje, wykształconą osobą, nie miałem nic do gadania wśród trzech starych zrzędzących bab, a mój głos znaczy mniej w społeczeństwie. Dlatego też zachęcam, wybierzcie się na #wybory i nie pozwólcie, by dewoty układały wam życie. Nie warto dobrowolnie oddawać inicjatywy postępowcom z ateizmem na ustach

#neuropa #bekazkatoli #bekazpisu #polityka

#pdk #heheszki
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@xydeN-: wczoraj było, że poszedł i babcia z koleżankami ze wsi były za PiSem, i przyszło mi coś takiego do głowy - gdyby te stare baby ze wsi były za Trzaskowskim, prawami LGBT i wolnym rynkiem, to byłoby to tak absurdalne, że aż śmieszne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz