Wpis z mikrobloga

Cześć mirki. Od jakiegoś czasu obserwuję ten portal, jednak jeszcze nie miałem po co zakładać konta, stąd jestem zielonką... Dzisiaj natomiast mam pytanie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Otóż, aktualnie pracuję na umowie o okres próbny, która się już niedługo kończy. W pracy mi się nie podoba (team leader, cała firma i podejście do pracownika) i chcę ją zmienić, jednak kusi mnie by umowę jak najszybciej zakończyć. Jak rozumiem, jeśli nie podpiszę żadnego papierka o przedłużeniu i się nie stawię po zakończeniu umowy to mogą mnie cmoknąć w pompkę? Firmowe rzeczy staram się trzymać w siedzibie firmy, jedyne co mi zostanie to karta służbowa do wejścia do niektórych pomieszczeń.
#praca #pytanie #pracait #prawo #kiciochpyta

Mam pieniądze na przeżycie 3 miesięcy, mam nadzieję, że w tym czasie znajdę szybko coś nowego. Niestety przez okres pandemii rekrutacje przystopowały i rekruterzy się nie odzywają.
  • 4
  • Odpowiedz
@kaburito Lepiej nigdy nie palić mostów. Pożegnaj się grzecznie i tyle. Nigdy nie wiadomo kiedy przyda Ci się ten kontakt. Chyba, że zrobili Ci mega świństwo to wtedy inna sprawa.
  • Odpowiedz