Wpis z mikrobloga

Dalszy ciąg tego wpisu: https://www.wykop.pl/wpis/49942043/heh-moim-mate-m-w-pracy-zostal-muslim-kilka-dni-mi/, sytuacja ewoluowała w złą stronę:
gadka szmatka - mój mate przeszedł do ataku. Pizza gate, Madelaine nie zyje, wszyscy biali są źli, Obama troche lepszy (bo wiadomo), ale też ponoć maczał w tym palce.
ON: W ogóle jak biali tak mogą, czy ja wiem, ze najwięcej ludzi na świecie zabili biali? Hitler, Stalin to biali. Do tego chrześcijanie. Bez białych świat stanowczo byłby lepszy. I jest na to szansa, bo wszystko wskazuje, że już w 2050 nawet w Europie będzie więcej kolorowych niż białych i więcej muslimów niż chrześcijan.
JA: Ja już trochę #!$%@? odparłem - czyli to będzie koniec naszej cywilizacji i skończymy jak South Africa. Aktualnie mamy nadprodukcję żywności, może już trzeba zacząć konserwy kupować?

ON: to co mówię jest bardzo rasistowskie.
JA: po prostu mówię jak wygląda sytuacja w RPA gdzie czarnoskórzy pogonili białych farmerów (co oczywiście nie było rasistowskie, wiadomo) i teraz brakuje żywności.
ON: Biali to zło tego świata, a szczególnie biali chrześcijanie. Czy ja zdaję sobie sprawę ilu biali zabili podczas wypraw krzyżowych, że amerykanie wybili praktycznie wszystkich indian, a czarnoskorych brali w niewolę?
JA: oczywiście, ze o tym wiem. Z tym, że tutaj nie tyle chodziło kolor tylko o róznice w rozwoju. Gdy europejskie statki dobiły do afryki napotkaliśmy tam dzikusów którzy byli kilkaset jak nie kilka tys. lat do tyłu w rozwoju. Tania siła robocza, kolosalne zyski kusiły. Dlaczego, żeśmy nie zwozili i nie handlowali azjatami? A bo azjaci stworzyli całkiem fajną cywilizację i zamiast podboju (wojny) i eksploatacji opłacalny był handel. Co miała do zaoferowania afryka, oprócz silnego człowieka? Patyki do grzebania w piachu są wszędzie.

ON: rasizm to bardzo poważny problem i trzeba się temu przyjrzeć.
JA: szczerze mówiąc, aktuaolnie nie dostrzegam problemu. Szczególnie, ze czarnoskórzy mają przywileje których biali nigdy nie mieli i mieć nie będą - parytety, dodatkowe punkty na uczelniach.

----niewiele do niego docierało, w końcu rozmowa stoczyła się na tematy religijne.
Pierwszy zarzut:
ON: A bo wy chrześcijanie to wierzycie w 3 bogów? Bóg, Jezus i duch święty.
JA: no przecież tam jest jeden bóg, jezus to syn boga, duch swięty to duch święty.
ON: czyli 3 bogów
JA: słychaj, w koszyku masz jedną gruszkę, jedno jabłko, jedną śliwkę. Ile masz gruszek?
ON: Mam 3 owoce!

Drugi zarzut:
ON: a bo w starym testamencie jest napisane o zabijaniu i mordowaniu.
JA: nie wiem, nie czytałem, generalnie chrześcijaństwo od dawna opiera się na Nowym Testamencie, a tam nie ma nic o zabijaniu jest o miłości i wybaczaniu, czy nawet nadstawianiu drugiego policzka.
ON: czyli stary testament kłoci się z nowym - do dupy taka religia!

I tutaj mnie poniosło, może niepotrzebnie:
JA: każda religia jest do dupy, mahomet wziął sobie za żonę sześciolatkę i uprawiał z nią sex jak miała lat 9
ON: Aaa, no widzisz, żyjesz w niewiedzy. To było 1300 lat temu. I wtedy średnia długość życia wynosiła 30-40 lat. Czyli kobiety w wieku 9 lat była już w pełni rozwinięta.
JA: a to przypadkiem nie zasługa medycyny, cywilizacji że aktualnie dożywamy do 80, nawet 100 lat, a nie tego, ze zaledwie 1300 człowiek rozwijał się dwukrotnie szybciej?
ON: Nie wierz temu co piszą w zachodnich ksiażkach. Do tego Aisha nigdy nie narzekała, bo bardzo sobie chwaliła pożycie z mężem.
JA: a komu #!$%@? miała narzekać? Mnie nie dziwi, że te gromming gangs o których było głośno naście lat temu to byli w większości muslimy.
ON: kazdy może być pedofilem.
I wyszedł.

Dzisiaj rano już zdążyl się poskarżyć, że jestem disrepectful i że uraziłem jego uczucia.

Na co ja odparłem, że mam gościa w dupie, bo on obraził mnie, wszystkich białych i wszystkich chrześcijan.

Spotkałem go na przerwie i mówię:
Słuchaj rozmawialiśmy wczoraj o religii, ty poczułeś się urażony i pobiegłeś na skargę grając ofiarę. Mimo, ze mnie uraziłeś tak samo, ja tego nie zrobiłem - taka jest pomiędzy nami rożnica. Wykorzystujesz poprawność polityczną, strach białych przed posądzeniem o rasizm.
Oczywiście prawie wrzask "you fucking rasist, you hate all muslims, I know that"

I pobiegł znów na skargę.

#bekazlewactwa, #uk
  • 20
@shaki24: Ty normalny jesteś? Z pastuchem dyskutujesz na tematy egzystencjalne? xD Nie masz anglików w pracy? Juz pomijam fakt że tutaj w złym tonie jest rozmawiać w pracy o polityce i religii. Tego się po prostu nie robi i to nie dlatego że to zlewaczały kraj tylko etykieta zawsze taka była. Od tego są kluby dżentelmenów a nie praca. BTW... możesz juz pakować mandżur.
ON: Aaa, no widzisz, żyjesz w niewiedzy. To było 1300 lat temu. I wtedy średnia długość życia wynosiła 30-40 lat. Czyli kobiety w wieku 9 lat była już w pełni rozwinięta.

@shaki24: moralność robi hop

Dlatego pewni #!$%@? kóz to dla nich normalna sprawa - taka koza żyje strzelam 20 lat, więc stosunek z taką która stoi o własnych siłach to jak hot 16. Ważne, żeby koza była samica.
@motoinzyniere: @Perthro: @adriano30: spokojnie mam kilka ofert tygodniowo. Nawet teraz. Czasami za wyższą stawkę. Rozmawiałem z naszymi project managerami na boku i.. gościu wyleci - tylko aktualnie nie mogą go wykopać, bo przecież byłoby to zbyt oczywiste. Ludzi do miotły jest na pęczki wszędzie. O ludzi z moimi uprawnieniami, ludzi którzy zrobią to co jest do zrobienia (a przypomnę, że projekt już jest 3 miesiące opóźniony) deczko trudniej. Biała
@shaki24:

Ja powiedziałem project managerowi, że nie będę obok gościa chodził na paluszkach i uważał na każde słowo, bo mi się po prostu nie chce. To poprosił bym się trzymał od niego na odległość

Jak koleś złozy skarge na policję to przyjdzie zewnętrzny arbiter i będziesz w ciemnej srace. I nawet pięciu szefów Ci wtedy nie pomoże, tylko jeszcze Cię wepchną pod nadjeżdżający pociąg.
@Perthro: ależ ja wcale nie kozaczę. Po prostu ciekawa sytuacja świetnie pokazująca w jakich czasach żyjemy.
Wywalczyliśmy taką "równość", w której mniejszości mogą znacznie więcej niż większości i gdzie większość musi się dostosować do wymagań mniejszości.
Dla mnie chora sytuacja, doskonale rozumiem, że tego nie zmienię. Ale jeżeli przyjeżdżasz do jakiegoś kraju to ty jako imigrant powinieneś się dostosować do panującego porządku lub jeżeli ci coś nie pasuje wybrać inny kraj.
@shaki24: rozmowa z wieloma starszymi katolikami w naszym kraju wygląda i kończy się wbrew pozorom bardzo podobnie, pomimo że z grubsza możecie wierzyć w to samo, ale w rzeczywistości różni was wszystko.
Dla mnie niesamowitym jest, jak wiele tu właśnie analogii w tych dwóch sytuacjach, przez co dla mnie jesteś idolem, bo nawet nie wiesz jak dobrze to znam, jakkolwiek głupie by nie było to co robisz. Bo jestem w stanie
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@shaki24: Poza tym, średnia długość życia była tak niska,bo dużo noworodków umierało,a do starości mało kto docierał,bo wojny,zarazy, głód itd. Mahomet był pedofilem i tyle. 9 lat to nadal dziecko xd.
@deton24: katolicy nie maja postawy roszczeniowej. Bez porownania - mam w dalszej rodzinie kilku gleboko eierzacych ludzi.
Serio mnie szlag trafia jak widze, ze gosciu oczekuje iz bede go przepraszal za to, iz jestem bialy. Rzuca we mnie hitlerami, stalinami, zarzuca wybicie indian w ameryce, antysemityzm. Ode mnie polaka oczekuje bym go przepraszal za hitlera? Pietnuje kapitalizm bo trzeba pracowac i opowiada jak zajebiscie sie zyje w Arabii Saudyjskiej - zupelnie
@shaki24: ludzie wychowani w krajach islamskich, to jest jakbyś wylądował na świecie 300 lat temu. Arabia Saudyjska nie lepsza. Bardzo ciekawie o tym Islamie pisze Polak, muzułmanin, dziennikarz, który w takich miejscach mieszkał i zna temat od podszewki -
Piotr Ibrahim Kalwas
Sam nieraz krytykował to i owo w trafny sposób. Pozwala to trochę zrozumieć korzenie takich i podobnych zachowań, czy tych ludzi.
Szkoda nerwów, Mireczku. Przyczyny takiego stanu rzeczy są
I pobiegł znów na skargę.

@shaki24: Ziom, szukaj nowej pracy.
I ku.wa, NIGDY nie poruszaj takich tematów w miejscu pracy.
W pubie, z ziomkami z pracy, przy piwku, jak najbardziej można ponarzekać na to i owo. Ale nie w miejscu pracy! Oni Cię z czystej poprawności politycznej wywalą.