Wpis z mikrobloga

Hej #konfederacja, załóżmy hipotetyczną sytuację, że rok 2020 będzie rokiem UPR-u. Prezydentem Polski zostaje Bosak, który rozwiązuje sejm i na jesień Konfederacja zdobywa 308 posłów. Janusz Korwin zostaje premierem, a Grzegorz Braun marszałkiem sejmu. Dzięki temu w życie wchodzą ustawy memcena w życie.
Znajdujecie sobie żonę, tak jak Pan Bóg przykazał żenicie się z nią, a zgodnie z 100ustawmentzena.pl , która ma bodajże numer 56a, nie możecie dokonać rozwodu bez zaświadczenia od biskupa. Wszystko fajnie, ale dopadła was proza życia i musicie akurat wyjechać na truskawki do DE, żeby zarobić pieniądze na ten wasz pierwszy biznes (w końcu GW i TVN przestały was ciemiężyć, więc na pewno się uda).
W czasie pobytu w Niemczech, wasza żonka poznaje sympatycznego Mokebe z Senegalu, no i zachodzi w ciąże. Co robicie?
(przypominam, rozwód jest praktycznie zakazany)
#neuropa #4konserwy #katolicyzm (taguje, bo zakaz rozwodów to dość katolicki pomysł) #polityka

Konfederaci, co robicie z niewierną żoną?

• No oczywiście że wybaczam i wychowam jak swoje 13.4% (9)
  • Robię fikołka 32.8% (22)
  • Jestem neuropkiem, sprawdzam wyniki 53.7% (36)

Oddanych głosów: 67

• 83
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JakovKarnic: dlaczego - jak wyzej prawica to nie totalisci - nadal będziesz robił co będziesz chciał.

Tyle że twoja opinia na mieście nie pozwoli ci skrzywdzić niewinnej osoby - tylko będziesz to robił w środowisku podobnych sobie - to wszystko. Win win.

Dlatego nie wyjdziesz za porządną dziewczynę i jej nie skrzywdzisz tak samo w drugą stronę. W ten sposób unika się takich sytuacji
  • Odpowiedz
@JakovKarnic: nikt cię nie będzie wyzywał - jak wyżej konserwatyści to nie lewicowa dzicz. To oni wyzywają i chcą narzucac wszystko prawem od góry.

Jedyne co to nie znajdziesz porządnej żony lub będzie ci bardzo trudno. No ale to twój wybór a nie czyiś. Inny ma prawo tylko widzieć na co się decyduje dlatego zdrowa kultura jest kluczowa do pozbycia się powyższych problemów. To że będziesz miał opinie tego co
  • Odpowiedz
@JakovKarnic: to co napisałem funkcjonowało w PL od 2000lat conajmniej - wierność była podstawą polskiej rodziny zarówno w czasach chrześcijańskich jak i przedchrześcijańskich. Tyle że w przedchrześcijańskich słowo wybaczenie aka miłosierdzie nie istniało :) i nie tylko nazywało się rzeczy po imieniu ale wymierzalo sprawiedliwość po barbazynsku na miejscu

Braun chce zakazać tego o czym wspominałem wcześniej. Nie zmuszaj innych by robili to co ty i nie zmuszaj by uznali
  • Odpowiedz
@JakovKarnic: Nie ma tu czego komentować - napisałem to co słyszę od Brauna a nie to co inni o nim piszą. Z tego co pamiętam ze swoim pomysłem wyjścia do PE żeby zobaczyć nich reakcje wyszedł w jednym z odcinków wrealu24 podczas gdy teczaki objeżdżali autobusem cała Polskę by sobie maszerować z promocją swojrej rewolucji seksualnej nawet w najmniejszych wsiach.

Chciałeś znać odpowiedź na swoje pytania to dostałeś - po
  • Odpowiedz