Aktywne Wpisy
Mega_Smieszek +245
Pink_Floyd +6
#pytanie #dom #ogrodnictwo #osy
W garażu na działce zalęgly mi sie osy. Znalazłem na nie doraźny sposób (spryskać dobrze Muggą 50%, w ciągu dosłownie sekundy zaczynają #!$%@?ć aż miło, a te, które przeżyją, długo nie pożyją - po ok.30 sekundach mogę już bezpiecznie zdjąć gniazdo).
Problem w tym, że wracają (widocznie im tam dobrze jeżeli chodzi o światło, temperaturę, wilgotność, przewiew itp.) i już
W garażu na działce zalęgly mi sie osy. Znalazłem na nie doraźny sposób (spryskać dobrze Muggą 50%, w ciągu dosłownie sekundy zaczynają #!$%@?ć aż miło, a te, które przeżyją, długo nie pożyją - po ok.30 sekundach mogę już bezpiecznie zdjąć gniazdo).
Problem w tym, że wracają (widocznie im tam dobrze jeżeli chodzi o światło, temperaturę, wilgotność, przewiew itp.) i już
Załóżmy że nie istnieje coś takiego jak inflacja i deflacja i odkładam taką składkę przez 40 lat.
Na jaką emeryturę plus minus mogę liczyć?
Bo jeżeli Konfederacja chcę wprowadzić aby ktoś odkładał na swoją emeryturę sam, to to jest totalny absurd. Przy zarobkach 7K Brutto (5K Netto) nadal utrzymają się jakieś podatki, takie jak zapewne podatek dochodowy zamieniony na lokalny, tylko że w innej wartośći %. Załóżmy, że będę miał wtedy 6.5K na rękę, a rzecz którą mogłem kupić za 5K jest warta teraz 4K, dzięki obniżeniu podatków. To 2.5K msc ma mi starczyć na odłożenie na emeryturę, usługi zdrowotne itp? Właśnie interesuje mnie co w przypadku gdy ktoś zachoruję na poważną chorobę ile będzie kosztowało jej leczenie? Prywatne drogi - rozumiem będzie tańsze paliwo, miasta będą się jakoś rozwijać z podatku lokalnego, ale reszta? Przez 40 lat odkładania po 2500 jak mam wiedzieć ile wydawać msc? Przecież nie będę miał pojęcia kiedy umrę. Nie żebym nie lubił konfederacji, ale abym oddał na nich głos potrzebuje kilka wyjaśnien tych kwestii.
#ekonomia #ksiegowosc #emerytura #zus #polityka #konfederacja
@Trybus
Pełna zgoda.
I wątpię żeby wybory, ale co vid bardziej. To był główny wniosek przedsiębiorców żeby był szybszy zwrot bo zablokowany VAT + brsk/mniej zleceń = brak