Nadszedł ten dzień rozkrojenia i spróbowania boczku dojrzewajacego wg przepisu Kwasiora (⌐͡■͜ʖ͡■) smak powoli zaczyna być jak w szynach dojrzewajacych lecz brakuje mu tej pełnej dojrzałości i czuć jeszcze "surowizne"
Zobaczymy za miesiąc jak będzie smakował ( ͡°͜ʖ͡°) zapowiada się zajebisty boczuś
Powiem Ci szczerze że z niego baaaardzo dużo wody wyszło i pewnie dlatego jest teraz mało mięsa z tej strony. Boczek 3 tyg w logowcei tyg w przewiewnym miejscu. Teraz będzie jeszcze dojrzewal z 3 tyg aby złapał tej szlachetności
@chixi: pierwszy dzień to obsychalo na słońcu A gałęzi owinięte gazą, teraz wisi na karniszu w kuchni przy zazwyczaj otwarty oknie. Najbardziej obawiałem się much i innych owadów niż warunkami. Jak w kuchni będzie za ciepło to przeniose do chlodnirkszego pomieszczenia ( ͡°͜ʖ͡°) np moja ciotka po wyjęciu z tygodniowego "moczenia" w soli i tyg w cukrze wiesza taki kawał boczku w kuchni i zapomina
Zobaczymy za miesiąc jak będzie smakował ( ͡° ͜ʖ ͡°) zapowiada się zajebisty boczuś
#gotujzwykopem #jedzenie #foodporn #kuchniakwasiora #kuchnia
źródło: comment_15905596801mkmWrjNGdERtXfQUvS2eX.jpg
PobierzPowiem Ci szczerze że z niego baaaardzo dużo wody wyszło i pewnie dlatego jest teraz mało mięsa z tej strony. Boczek 3 tyg w logowcei tyg w przewiewnym miejscu. Teraz będzie jeszcze dojrzewal z 3 tyg aby złapał tej szlachetności
Komentarz usunięty przez autora
Zastanawiam się czy taka piwniczka w ogrodzie dobrze się sprawdzi...