Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 58
Nadszedł ten dzień rozkrojenia i spróbowania boczku dojrzewajacego wg przepisu Kwasiora ( ͡ ͜ʖ ͡) smak powoli zaczyna być jak w szynach dojrzewajacych lecz brakuje mu tej pełnej dojrzałości i czuć jeszcze "surowizne"

Zobaczymy za miesiąc jak będzie smakował ( ͡° ͜ʖ ͡°) zapowiada się zajebisty boczuś

#gotujzwykopem #jedzenie #foodporn #kuchniakwasiora #kuchnia
WielkiWladcaWypoku - Nadszedł ten dzień rozkrojenia i spróbowania boczku dojrzewajace...

źródło: comment_15905596801mkmWrjNGdERtXfQUvS2eX.jpg

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Enters: zły kawałek od złej strony kroiłem :(

Powiem Ci szczerze że z niego baaaardzo dużo wody wyszło i pewnie dlatego jest teraz mało mięsa z tej strony. Boczek 3 tyg w logowcei tyg w przewiewnym miejscu. Teraz będzie jeszcze dojrzewal z 3 tyg aby złapał tej szlachetności
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@chixi: pierwszy dzień to obsychalo na słońcu A gałęzi owinięte gazą, teraz wisi na karniszu w kuchni przy zazwyczaj otwarty oknie. Najbardziej obawiałem się much i innych owadów niż warunkami. Jak w kuchni będzie za ciepło to przeniose do chlodnirkszego pomieszczenia ( ͡° ͜ʖ ͡°) np moja ciotka po wyjęciu z tygodniowego "moczenia" w soli i tyg w cukrze wiesza taki kawał boczku w kuchni i zapomina
  • Odpowiedz