Wpis z mikrobloga

Jak to jest że ludzie którzy nie widzą nic złego w tym że kobieta ma robić za inkubator w momencie gdy płód jest uszkodzony i zagraża jej życiu, bądź ciąża jest skutkiem gwałtu i chcą zmusić ją do porodu nawet pomimo jej sprzeciwu. Nie zgadzają się na surogację, gdzie trójka ludzi dobrowolnie godzi się na takie rozwiązanie i powołuje nowe życie. Surogacja to jedna z metod In Vitro, w której matka zastępcza przyjmuje do swojej macicy zapłodnioną in vitro komórkę jajową innej kobiety, która sama nie może zajść w ciążę bądź nie mogłaby jej donosić. Matką biologiczną dziecka jest kobieta od której pobrano komórkę jajową, pomimo tego że nie będzie nosić go w brzuchu. W tym przypadku dziecko będzie miało zarówno biologiczną matkę, jak i biologicznego ojca i to oni będą wychowywać swoje dziecko. Co im w takim razie nie pasuje?

#neuropa #bekazprawakow #bekazkatoli #medycyna #rozowepaski #gorzkiezale
źródło: comment_159050047669khxAUOvGcWrO3k6IugGw.jpg
  • 16
@saakaszi ostatnio wdałam się w dyskusję z osobami popierającymi zakaz aborcji z której dowiedziałam się, że:
a) adopcja z domu dziecka jest trudniejsza, niż adopcja niechcianego dziecka zaraz po porodzie
b) małżeństwa nie mogące mieć dzieci zastraszają kobiety do donoszenia niechcianej ciąży, bo oni chętnie je adoptują
Jak dla mnie to wygląda na prawdziwy "handel" nienarodzonymi dziećmi, żeby mieć słodkiego bobaska bez większych starań. Handel w cudzysłowiu, bo dla kobiety w niechcianej