Aktywne Wpisy
McBreed +297
poszedłem na grzyby a tam takie coś, jakiś nowy gatunek???
Za granicą
Ponad 6 lat doświadczenia w zawodzie w kraju anglojęzycznym, certyfikaty zawodowe, angielski płynny jak miód, zarobki powyżej medialnej krajowej które sami oferowali i nawet się nie pytali ile bym chciał, przy zmianie firmy od razu na rekrutacji informują że top 1 kandydat ze względu na w/w fakty, a doświadczenie w największych firmach branżowych w UK.
Meanwhile in Polska
Firma odrzuciła aplikację bo 5k brutto to za dużo dla nich, mają studentkę która będą uczyć za minimalną na umowie na zlecenie i będzie za tą stawkę robić na 3 zmiany.
Przecież
Ponad 6 lat doświadczenia w zawodzie w kraju anglojęzycznym, certyfikaty zawodowe, angielski płynny jak miód, zarobki powyżej medialnej krajowej które sami oferowali i nawet się nie pytali ile bym chciał, przy zmianie firmy od razu na rekrutacji informują że top 1 kandydat ze względu na w/w fakty, a doświadczenie w największych firmach branżowych w UK.
Meanwhile in Polska
Firma odrzuciła aplikację bo 5k brutto to za dużo dla nich, mają studentkę która będą uczyć za minimalną na umowie na zlecenie i będzie za tą stawkę robić na 3 zmiany.
Przecież
Jakoś mnie to mega uderzyło, myślałam potem o tym przez godzinę. Mimo że matka była obok w ogóle nie zareagowała.
Nie wiem jak takie dziecko się może poczuć, ja bym się nie mogła pozbierać jakby mi tak tata albo mama powiedzieli - dwie najukochańsze i najważniejsze osoby na świecie. Myśle że tego rodzaju p-----c słowna wyrządza dziecku głęboką krzywdę i zostaje w psychice do końca życia, choć dzieciak może nawet nie zdawać sobie z tego sprawy. Jak bardzo rodzice mogą zniszczyć u takiej małej osobki poczucie własnej wartości, poczucie bezpieczeństwa? Nie ma się co dziwić że potem jest tylu ludzi z problemami. Dalszy rozwój osobowości zawsze wiąże się ze sposobem w jaki rodzice cię traktują, czy dają ci bezgraniczne wsparcie, okazują czułość i są wrażliwi na twoje potrzeby, czy traktują jak śmiecia który im przeszkadza w życiu. I znowu mnie feelsy złapały ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#truestory #dzieci #feels
Komentarz usunięty przez autora
@kociooka: czego nie zrobią rodzice, zrobi za nich państwo
Wszystkie witki mi opadły, dobrze, że mój Młody nie był świadkiem tej sytuacji.
@ZPoetaZ: niestety rzeczywistość jest taka, że jak dorastasz, to rodzice dziwnie się zmieniają i