Aktywne Wpisy
Teuvo +41
nikt się do tego produktu nie przyznaje ale podobno jest to ambrozja wyprodukowana przez browar głubczyce a browar głubczyce to miejsce w którym chyba nie uświadczy się niczego innego prócz tanich sikaczy
jedyne p--o z ich aktualnego portfolio które kojarzę to special - o ile w ogóle jest to to samo p--o o którym myślę bo w moich wspomnieniach to p--o wcale nie miało 7,2% a nazwę pisało się przez "j" (?) 🤔
browar
SereneCipher +4
Czym według was jest miłość?
#bekazprawakow #neuropa
@JAI2L9LAD: przecież to prawda.
Już nawet nazizm był lepszy dla obywateli III Rzeszy, niż komunizm dla obywateli ZSRR.
Gdy radzianie umierali milionami w latach kolektywizacji, Hiter podwoił zarobki niemieckich robotników i zmniejszył bezrobocie prawie do zera po Wielkim Kryzysie.
@JAI2L9LAD: założenia założeniami, ale praktyka pokazuje, że komunizm jest znacznie bardziej totalitarny niż f-----m.
Stalin w czasie pokoju zabił więcej swoich ludzi, niż faszyści zabili w czasie wszystkich swoich wojen.
Komunizm jest pięknym założeniem
@JAI2L9LAD: komunizm jest wewnętrznie sprzeczny i przeciwny ludzkiej naturze, dlatego ZAWSZE wprowadzenie go na większa skale będzie wymagało obudowania w totalitaryzm.
Co było
@JAI2L9LAD: Na przykład przez likwidację własności prywatnej.
W jednym i drugim ustroju są grupy mniej i bardziej lubiane. Jak ktoś należy do tej bardziej lubianej grupy, a w dodatku prezentuje mentalność "nie obchodzi mnie co dzieje się z innymi, ważne, że mi jest dobrze", to łatwo mu stwierdzić, że ten ustrój jest lepszy, a tamten gorszy.
@JAI2L9LAD: XDDDDDDDD TO NIE BYŁ PRAWDZIWY KOMUNIZM PRAWAKU CZEGO NIE ROZUMISESZ
@JAI2L9LAD: XDDD
Typie, nie istnieje komunizm, który by nie był jednocześnie faszyzmem, bo pod przymusem, wolnym ludziom zabiera się ich dobra, wolność i pieniądze.
Jedynie dobrowolny (jednogłośny) komunizm by nim nie był. A tak to każdy komunizm jest faszyzmem.